link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Onverwacht bezoek in Ommel

Mgr. Gerard de Korte op verrassingsbezoek

gepubliceerd: donderdag, 10 augustus 2017
Van links naar rechts: Mgr. Gerard de Korte, misdienaar Simone en kapelaan Harold van Overbeek
Van links naar rechts: Mgr. Gerard de Korte, misdienaar Simone en kapelaan Harold van Overbeek

Op zondag 30 juli heeft bisschop Gerard de Korte de heilige Mis opgedragen in de kerk van Ommel. De vrijdag daaraan voorafgaand werd kapelaan van Overbeek door de secretaris van de bisschop gebeld of hij enkele dagen later welkom was om in Ommel de eucharistie te vieren.

In de vakantietijd heeft de bisschop minder verplichtingen in de weekenden. Graag wil hij dan van de mogelijkheid gebruik maken om zijn bisdom beter te leren kennen en parochies te bezoeken. Daarom ook dan dit ‘verrassings­bezoek’ aan Ommel.

Na een mooie, sfeervolle Eucharistie­viering, waarin de bisschop tevens de predikatie verzorgde, werd er samen met de parochianen koffie/thee gedronken in de Franssenzaal, achter de kerk. Hier was men in de gelegenheid om de bisschop persoonlijk te ontmoeten.

Na het koffiedrinken heeft kapelaan van Overbeek nog een korte rondleiding gegeven door de kerk en verteld over de herstel­werk­zaam­heden omtrent het processiepark. De bisschop gaf aan dat hij dit genadeoord van Maria een bijzondere en kostbare plek vindt in zijn bisdom en dat het goed was dat vele mensen van ook buiten Ommel hun weg vinden naar deze bedevaart­plaats. De bisschop gaf aan dat hij graag - indien mogelijk - in de meimaand wederom een bezoek wil brengen aan Ommel om zo de sfeer van de bedevaart te proeven.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose