link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Activiteiten

zondag 29
okt
10.00 uur
Oecumenische viering in Lierop
Zondag 29 oktober - 10.00 uur - Kerk Lierop
Jaarlijks vieren wij met de parochie in Lierop een oecumenische dienst. Dit jaar hebben we daarvoor de zondag uitgekozen die het dichtst ligt bij 31 oktober, de dag waarop Luther zijn 95 stellingen aan de kerkdeur in Wittenberg spijkerde.
zondag 29
okt
11.00 uur
Claver Missiekalender Fotoreportage
Zondag 29 oktober - 11.00 uur - Asten
Dat het over enkele dagen weer oktober is en daarmee de Mariamaand weer begint,weten de meeste mensen in Brabant wel. Want ook al gaan ze niet meer wekelijks naar de kerk een kaarske in het kapelleke bij ons lieve vrouwke doet nog altijd wel iets...
vrijdag 03
nov
20.00 uur
Mgr. De Korte spreekt tijdens Koepelkerkconcert Lierop
Vrijdag 3 november - 20.00 uur - Kerk Lierop
Mgr. Gerard de Korte komt op vrijdag 3 november naar Lierop om daar in het najaars-Koepel­kerk­concert een overweging uit te spreken. Naast de bijzondere gast is er deze avond ook een bijzonder mooie muzikale invulling van het concert.
zondag 05
nov
9.30 uur
Koffie drinken in Ommel
Elke eerste zondag van de Maand
Veel mensen komen op zondagsmorgen naar de kerk in Ommel om er de heilige Mis bij te wonen. Zo wordt er een geloofs­gemeen­schap gevormd die met elkaar viert en bidt. Maar het is goed om elkaar ook buiten de heilige Mis te ontmoeten. Het ‘kerk-zijn’ is immers niet beperkt tot het kerkgebouw zelf, maar gebeurt ook daarbuiten.
woensdag 08
nov
19.45 uur
Van conflict naar gemeenschap
Oecumenische gespreksavonden
Op 31 oktober 2017 is het precies 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen op de toegangsdeur van de kerk in Wittenberg spijkerde. Hij wilde een discussie ontketenen over wat er in zijn ogen mis was aan de leer en de praktijken van de kerk van zijn tijd. Zijn actie bleek het begin te zijn van een beweging door heel Europa heen van mensen die zich “protestanten” gingen noemen.
zaterdag 11
nov
10.00 uur
Teens Together tienerdag
Zaterdag 11 november - 10.00 uur - Middelrode
Een speciale tienerdag voor alle tieners (12-16 jaar) uit het Bisdom ’s-Hertogen­bosch onder de naam ‘Teens Together’ wordt georga­ni­seerd op zaterdag 11 november 2017 in Middelrode. Een dag om samen te vieren en te ontdekken in een sportief jasje.
zondag 26
nov
Brabantse Open Kerkendag Video
Zondag 26 november
Op 26 november 2017 wordt in Brabant een Open Kerkendag gehouden. Het streven is dat op die zondag alle kerken – protestants, katholiek en herbestemd – in onze provincie zijn geopend.
zaterdag 02
dec
18.30 uur
Psssssttttt...
Niet aan pastoor Pieter verklappen hoor... Maar Sint Nicolaas wil – als hij in Nederland is - ook de kerk van Asten bezoeken. Op zaterdag 2 december om 18.30 uur. Kom je ook?
zondag 03
dec
9.30 uur
Koffie drinken in Ommel
Elke eerste zondag van de Maand
Veel mensen komen op zondagsmorgen naar de kerk in Ommel om er de heilige Mis bij te wonen. Zo wordt er een geloofs­gemeen­schap gevormd die met elkaar viert en bidt. Maar het is goed om elkaar ook buiten de heilige Mis te ontmoeten. Het ‘kerk-zijn’ is immers niet beperkt tot het kerkgebouw zelf, maar gebeurt ook daarbuiten.
zondag 10
dec
15.00 uur
Winterconcert Puur Sangh
Op zondag 10 december om 15.00 uur vindt het Winter­concert plaats van Astens Gemengd Koor Puur Sangh in de Maria Presentatiekerk te Asten. Op het programma staat de Missa Choralis van de componist Franz Liszt.
maandag 01
jan
9.30 uur
Vertrek pater Xavier naar India
Verkozen tot vice-provinciaal van ‘The heralds of Good News’
Op 1 januari 2018 zal pater Xavier Arokiasamy de Franciscus­parochie gaan verlaten. Hij is sinds 15 september 2014 actief geweest als medepastor in de Franciscus­parochie en was daarbij voornamelijk actief in Someren, Someren-Noord, Someren-Eind en Someren-Heide.
maandag 17
sep
Ga je mee naar Rome met de Franciscusparochie?
Van 17 t/m 21 september 2018
Van 17 tot en met 21 september 2018 wil de Fran­cis­cus­parochie Asten-Someren een reis organiseren naar de Eeuwige Stad: Rome. We gaan op zoek naar de wortels van ons geloof; de prachtige gebouwen en de heerlijke terrasjes!

Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose