link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Gildemis Kringgildedag Sint Joris Someren

Met Mgr. De Korte

gepubliceerd: maandag, 12 juni 2017
foto: Hans Wasmus
Gildemis Kringgildedag Sint Joris Someren

Gilde Sint Joris uit Someren hield op zondag 11 juni de Kringgildendag. Deze mooie zonnige dag begon met de ontvangst van meer dan honderd genodigden, onder wie de Commissaris van de Koning Wim van de Donk, burge­meester Alfred Veltman en een aantal hoog­waardigheidsbekleders uit de Federatie en de Kringen van het Brabantse gildewezen.

Na overdracht van het Kringvaandel werd in de Lambertus­kerk een pontificale eucharistie­viering gehouden. Celebranten waren mgr. dr. Gerard de Korte, bisschop van ’s-Hertogen­bosch, pastoor Pieter Scheepers en pater Piet Meeuws CssP. Mannenkerkkoor Bonum Tenete en het Dames­kerkkoor begeleidden de viering muzikaal.

Na de hernieuwing van de eed van trouw aan het kerkelijk gezag begaf het gezel­schap zich naar De Ruchte waar na een eenvoudige broodmaaltijd door het gemeente­bestuur de erewijn werd aangeboden.

Na deze maaltijd vertrok de kleurrijke stoet met meer dan 700 geüniformeerde gildebroeders en -zusters, een tiental paarden en een rijtuig richting sportpark De Potacker. Muziek­vereniging Somerens Lust begeleidde de deelnemers naar het sportpark, waar het publiek genoot van de massale opmars en vendelgroet en een indruk­wekkend slangendefilé.

De rest van de middag waren er wedstrijden vendelen, trommen, kruisboogschieten, geweerschieten, standaardrijden, jeu de boulen en ringsteken te paard.

(overgenomen van www.siris.nl / foto’s gemaakt door Hans Wasmus)

Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose