link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

De parochie bij u thuis...

De bezoekgroep van onze parochie in Asten

gepubliceerd: dinsdag, 2 mei 2017
De parochie bij u thuis...

In onze parochie zetten verschillende vrijwilligers zich met toe­wijding in voor parochianen die door ziekte of ouderdom het contact met de parochie dreigen te verliezen. De bezoek­groep bezoekt hen graag, inclusief de mensen die graag bezoek wensen in onze zorgcentra, die zich binnen de parochiegrenzen bevinden.

Als u bezoek wenst namens de parochie moet u zelf of via een familielid de parochie op de hoogte brengen. De parochie krijgt géén berichten vanuit de instellingen! Veronderstel nooit dat wij weten dat iemand ziek is.

In de zieken-en verpleeghuizen zijn pastores aanwezig op wie u een beroep kan doen. Vaak is er ook een stilte­centrum aanwezig en zijn er liturgische vieringen.

De pastorale zorg in zorgcentra en zieken-en verpleeghuizen buiten onze parochie valt onder verant­woorde­lijkheid van de pastorale dienst aldaar. Zij zijn de eerst aanspreekbare personen wanneer men om een pastor vraagt.

Ook voor rouwenden

Ook wil onze bezoek­groep mensen die rouwen, tot steun zijn. Het zijn geen therapeuten maar ‘gewone’ mensen uit onze parochie met een open hart en een luisterend oor voor mensen in een rouwproces. Enige tijd na de uitvaart wordt er met u contact gezocht.

Het pastorale team kan niet altijd en overal aanwezig zijn en daarom willen wij als parochianen ons inzetten voor elkaar, ook in deze groep.

Stelt u er prijs op dat de pastor zelf na de uitvaart nog een keer op bezoek komt, dan kunt u die altijd bellen om een afspraak te maken.

Contact

  • Jacqueline van Lier: (0493) 69 69 16

Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose