link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Koninklijke hulde voor parochievrijwilligers

gepubliceerd: woensdag, 26 april 2017

Twee van onze trouwste parochievrijwilligers zijn vandaag verrast met een koninklijke onderscheiding: Hans Eijsbouts en Rieky Kuijpers-Heesakkers. Wij wensen Hans en Rieky van harte proficiat met deze verdiende eer.

Hans Eijsbouts

Hans Eijsbouts (77) uit Asten heeft op woensdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau mogen ontvangen.

Burge­meester Vos verraste Hans met het lintje in het Elkeliekziekenhuis in Helmond, waar Hans sinds zondag 23 april verblijft.

Hans is zich vanaf 1986 gaan inzetten voor Ommel en vanaf 2000 tevens voor Asten. Al dertig jaar is hij actief lid van Muziek­vereniging Sancta Maria, een grote vereniging in de kleine dorps­gemeen­schap van Ommel. Dit vrijwilligerswerk heeft hij vanaf 2005 weer opgepakt en doet dit nog steeds met veel inzet.

Een opsomming van zijn verdiensten:

Sinds 1986: Vrijwilliger bij Muziek­vereniging Sancta Maria. Hans verleent verschillende hand- en spandiensten bij de diversen projecten, het hele jaar door. Van 1989 tot 2005 is hij zestien jaar voorzitter van de vereniging geweest waar hij bekend stond om zijn handelsgeest. Alles werd door Hans tot in de puntjes geregeld en dit zorgde mede voor een stabiele financiële situatie. Daarnaast haalt Hans al 28 jaar bijna wekelijks oud papier en oud ijzer op bij een aantal vaste adressen.

Sinds 1986: Trouwe vrijwilliger voor de parochie H. Franciscus Asten-Someren waar hij momenteel coördinator van het collectantencollege is. Verder is Hans verkeersregelaar in de meimaand, assisteert hij bij het uitreiken van de heilige communie, is coördinator van de uitvaart­assistenten en assisteert bij uitvaartplechtigheden en bijzondere diensten als acoliet. Tevens is hij al dertig jaar beheerder van het parochiekerkhof in Ommel en contact­persoon bij het uitzoeken van een graf door familieleden.

2000-2006 en 2015-heden: Vrijwilliger bij Bridgeclub ABC De Peel. Momenteel dupliceert hij spellen, valt in op club­avonden als vrijwilliger en kijkt hij op reguliere basis de kaartspellen na en vervangt deze daar waar nodig. Tevens schrijft hij het voorwoord in het clubblad. Ook hier stroomde hij na een aantal jaren door naar een bestuursfunctie. Van 2006 tot vorig jaar 2015 was hij voorzitter. Hans Eijsbouts maakte zich continu sterk voor het behoud en wel en wee van de vereniging. Zijn organisatorische talenten kon hij uitvoerig kwijt tijdens het zestigjarig bestaan in 2012. Hans heeft toen de handschoen opgepakt en samen met de secretaris een fantastisch jubileum geregeld in een zestal restaurants in Asten.

Rieky Kuijpers-Heesakkers

Rieky Kuijpers-Heesakkers (72) uit Asten heeft op woensdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau mogen ontvangen.

Het lintje werd opgespeld door burge­meester Hubert Vos in het Paters­klooster Heilig Hart in Asten.

Rieky is een vrijwilliger in hart en nieren. Zij zet zich al decennia lang in op meerdere fronten en wordt geroemd om haar inlevings- en doorzettings­vermogen alsmede de liefdevolle en betrokken manier van omgang met anderen.

Een opsomming van haar verdiensten:

Sinds 1988: Vrijwilligster bij parochie H. Franciscus Asten- Someren waar Rieky huishoudelijk werk heeft verricht, parochiebladbezorger was en nu fungeert als lector. Ook begeleidt ze mensen van- en naar de kerk en is ze initiatiefnemer van de Kerspakkettenactie in december. Verder is zij al vanaf 1982 tot heden een trouwe collectant voor diverse organisaties en sinds enkele jaren tijdens de gezamenlijke collecteweek.

Sinds 1989: Vrijwilligster bij woonzorg­centrum De Lisse waar zij bewoners bezoekt en begeleidt en waarmee zij activiteiten onderneemt. Ook bezoekt Rieky Sonnehove tweemaal per week en organiseert en begeleidt zij mensen naar de wekelijkse kerk­viering. Vanaf 2008 heeft Rieky de verzorging en inventaris van de tuin van De Lisse op zich genomen.

Vanaf 2009: Vrijwilligster bij Huize Het Liender in Asten waar Rieky eenmaal per week cliëntenbegeleidster is en waar zij altijd meewerkt bij bijzondere activiteiten.

Vanaf 2009: Vrijwilligster bij Paters van het Heilig Hart. Hier geeft Rieky twee ochtenden per week ondersteuning aan de bewoners en gaat ze bijvoorbeeld mee wandelen of bood­schappen doen. Ook hier organiseert en assisteert Rieky bij bijzondere activiteiten en tot 2003 bracht zij hier wekelijkse bezoeken. Van 2009 tot 2010 zorgde Rieky voor ondersteuning en ontspanning bij de bejaarde kloosterlingen.

Sinds 2010: Onderhouden en schoonmaken van het oorlogsmonument in het Moussaultpark voor de dodenherdenking en het onderhouden van een kunstwerk van Jan Vriends. Dit doet Rieky meermalen per jaar. Ook promoot zij de Landelijke Opschoondag.

Sinds 1982: Collectant voor diverse organisaties. Rieky is mede-organisator en collectant voor het Astmafonds maar ze zamelt ook geld in voor het Rode Kruis, Spierziekte/Reumafonds, de Hartstichting en het Diabetesfonds.Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose