link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Voorbereidingen bedevaartseizoen Ommel

gepubliceerd: maandag, 17 april 2017
foto: Rob Fritsen / SIRIS
Voorbereidingen bedevaartseizoen Ommel

Het bedevaartseizoen van Maria van Ommel staat weer voor de deur - traditiegetrouw zullen in mei weer vele pelgrims naar het dorp Ommel reizen om Onze Lieve Vrouw van Ommel te eren.

Voor het gemak is een folder gemaakt met daarop alle vieringen die speciaal in de meimaand zullen plaatsvinden. De folders liggen achterin de kerk, maar is natuurlijk ook digitaal beschikbaar op deze website. Ook een brief voor vrijwilligers kan worden gedownload.

Helpt u een handje mee?

Om alle bedevaarten in goede banen te leiden is een aparte brief met aanmeldstrook opgesteld. Er is met name behoefte aan:

  • Het processiepark, de tuin rondom de kerk en het kerkplein opharken, schoffelen e.d.
  • De banken voor de diensten die buiten worden gehouden afwassen.
  • Het bijhouden van de kaarsenbakken.
  • Hiervoor wordt een rooster gemaakt dat loopt van zaterdag­avond tot zondag­avond. Ben je ingeroosterd dan heb je gedurende 1 ½ uur de zorg voor de kaarsenbakken.
  • De verkeersstromen in goede banen leiden op tijden dat het heel druk is. Volgens een rooster, van 1½ uur per medewerker, wijzen 1, 2 of 3 verkeersregelaars de fietsers en automobilisten de weg naar de parkeer­plaatsen en zorgen er tegelijk voor dat er voor de voet­gangers en evt. hulpdiensten (loop)paden overblijven.
  • Collecteren tijdens de missen en het Plechtig Lof. Tijdens iedere dienst wordt er een collecte gehouden. Deze wordt opgehaald door 2 tot 4 collectanten. Op zaterdag zijn er 2 Heilige Missen, om 18.00 en om 19.30 uur. Op zon- en feestdagen zijn er 4 Heilige Missen, om 06.30, 08.00, 09.30 en 11.00 uur en een Plechtig Lof om 15.00 uur.
  • Indien u in het bezit bent van een EHBO diploma of als u bedrijfshulpverlener bent, het (zo nodig) verlenen van Eerste Hulp.
  • Meelopen met de Grote Processie tijdens het Plechtig Lof op de derde zondag van de meimaand als bruidje, vaandeldrager of misdienaar.

Wilt u meehelpen?

Geef u dan op middels het opgave­formulier of via e-mail:


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose