link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Met de parochie op bedevaart naar Assisi

30 september t/m 6 oktober 2017

gepubliceerd: vrijdag, 7 april 2017
Folder Parochiebedevaart naar Assisi
Download de folder

Voor wie nog mee wil met de parochie­bedevaart naar Assisi van 30 september t/m 6 oktober 2017 is Eerste Paasdag de laatste dag dat kan worden aangemeld.

Met onze Franciscus­parochie willen we in het najaar van 2017 op bede­vaart gaan naar Assisi, de stad van Sint Franciscus. Hoogte­punten van de reis zijn onder andere de Sint-Fran­ciscus­basiliek, de Maria­basiliek, de kluis van Franciscus in een bos van steeneiken, Het klooster San Damiano, de Clarissen­kerk en de plaatsen Rivotorto, Spoleto, Montefalco en Gubbio.

Parochiereis naar Assisi

In de Italiaanse plaats Assisi is de heilige Franciscus geboren en opgegroeid. En daar is ook zijn laatste rust­plaats. Omdat Sint Franciscus de patroon­heilige van onze parochie is, ligt het voor de hand om samen op weg te gaan naar zijn stad. Onderweg leren we elkaar kennen en doen we ervaringen op, die we thuis weer met anderen kunnen delen. Op bedevaart gaan, is een bijzondere ervaring. Samen op weg met ouderen én jongeren, gelovigen én zoekers. Mogen ervaren hoe geloof, hoop en liefde ons vreugde en bemoediging brengen. Samen betekenis geven aan onderweg zijn, dat is op bedevaart gaan. Samen bidden en zingen, vertellen en luisteren, lachen en huilen, elkaar helpen en geholpen worden, geloof en gevoelens delen, genieten van gezelligheid en plezier hebben met elkaar.

Assisi ligt in het dal van Spoleto, in het oeroude Umbrië, midden in Italië. Het is een licht bergachtig gebied met bossen en boomgaarden, terwijl de vele middeleeuwse stadjes tegen de bergruggen kleven. We noemen het franciscaans Italië, omdat dit het centrum is van de beweging waarmee Franciscus begon in de 12e eeuw. Hier heeft hij voor de vogels gepreekt. Hier temde hij een wolf. Hier bewerkte hij de vrede tussen machthebbers. Hier preekte hij de liefde van God voor de mens en heeft hij dat voorgeleefd. Hier begon hij de beweging van de Minderbroeders en in zijn spoor volgde Clara met haar Arme Zusters.

Kapel van Franciscus
De kapel van Franciscus

Assisi is een historische plaats, een stukje paradijs. Daarom willen wij daarheen, samen. Door Gods ingeving stapte Franciscus in dat dal van zijn paard en omhelsde hij de melaatsen. Achter de zweren zag hij een mens, op zoek naar liefde, geluk en genegenheid. Zo werd de koopman een minderbroeder met een sober leven. Franciscus kreeg hier een bijzondere opdracht. Lopend door het land rond Assisi kwam hij bij een vervallen kerkje. Vanaf het kruisbeeld in de kerk van San Damiano sprak Jezus tot Franciscus en gaf hem de opdracht: ‘Herstel mijn kerk’. Franciscus herstelde het kerkje, maar ‘kerk’ had hier een andere betekenis. Jezus bedoelde de gemeen­schap, het geloof. Daarom is het goed om samen op weg te gaan, op zoek naar de bronnen van ons geloof. Naar de betekenis van Franciscus in deze wereld.

Op 4 oktober, de feestdag van Franciscus (én Werelddierendag) zijn we in Assisi. De belangrijkste dag van de Franciscanen maken wij met hen mee! Dat wordt een groot feest!

Gaat u mee? Ik hoop het van harte!

pastoor Pieter Scheepers

Reisgegevens

Datum

 • zaterdag 30 september t/m vrijdag 6 oktober 2017
 • inschrijven kan t/m Eerste Paasdag - 16 april 2017!

Reissom

 • € 695 per persoon op basis van een twee­persoonskamer
 • € 150 toeslag een­persoonskamer

De reissom is inclusief

Fresco van Franciscus
Fresco van Franciscus
 • vervoer per luxe touringcar
 • over­nachting in Oostenrijk tijdens de heen- en terugreis op basis van half pension, verblijf op een twee­persoonskamer met bad/douche en toilet.
 • vier over­nachtingen in hotel Domus Pacis in Assisi - op basis van half pension, verblijf op een twee­persoonskamer met bad/douche en toilet
 • in Assisi zijn water en wijn inbegrepen bij de maaltijd
 • lunchpakket op dag vier
 • entree Franciscus­basiliek
 • audiosysteem tijdens verblijf in Assisi
 • toeristen­belasting
 • begeleiding door pastoor Scheepers en Marloes Robben
 • uitgebreide reisinformatie en gebedenboek
 • collectieve reis­verzekering (voor deelnemers die in Nederland wonen)

Annulerings­verzekering

In de reissom is géén annulerings­verzekering opgenomen.
Wij raden u aan zelf een annulerings­verzekering af te sluiten.

Opstap­plaats

De parochiereis naar Assisi vertrekt vanaf de H. Maria Presentatiekerk, Wilhelminastraat 3 in Asten.

Reis­documenten

De basiliek van Assisi
Basiliek van Assisi

Om aan deze reis te kunnen deelnemen, dient u over een geldig paspoort of identiteitskaart te beschikken.

Algemene reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de algemene voorwaarden van het Huis voor de Pelgrim van toepassing. Meer informatie hierover is te vinden op onze website of verkrijgbaar bij ons kantoor.

Let op!

Van de deelnemers wordt een redelijke conditie verwacht.

Informatie en aanmelding

Heeft u interesse om mee te gaan? Vul dan per persoon het bijgaande aanmeldings­formulier in. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op:

 

Basiliek AssisiParochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose