link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Amazing Home bedankt Lierop

Opbrengst collecte

gepubliceerd: maandag, 6 maart 2017
Helemaal links is Queen die de groep leidt tijdens een traditionele dans die ‘Amazina Amaganda’ heet.
Helemaal links is Queen die de groep leidt tijdens een traditionele dans die ‘Amazina Amaganda’ heet.
Grace Mirembe, Grace Mwebaze en Hope die blij zijn met hun oogst
Grace Mirembe, Grace Mwebaze en Hope die blij zijn met hun oogst

Tijdens de kerst­vieringen en met het Driekoningen zingen is in Lierop gecollecteerd voor weeshuis ‘Amazing home’ in Oeganda. Daarnaast is voor deze actie een gulle gift binnengekomen.

Tezamen is zo het fantastische bedrag van € 3755,08 bij elkaar gebracht! Het weeshuis is hier erg blij mee. Het geld zal vooral worden besteed aan scholing van de kinderen, zodat de kinderen betere toekomstkansen hebben. Ook wordt geïnvesteerd in een watertank; schoon drinkwater is immers van levensbelang. Via Piet van Asten - voormalig inwoner van Lierop en werkzaam in Oeganda - hebben we het volgende bericht ontvangen:

Bedankt Lierop

We hebben via Piet het geweldige nieuws ontvangen dat de mensen van Lierop samen 3756 Euro’s gecollecteerd hebben voor Amazing Home! We willen jullie daar samen enorm voor bedanken!

Zoals we al eerder vertelden gebruiken we het grootste deel van dit geld weer voor de ondersteuning van de scholing (met name schoolgeld) van de kinderen, zodat ze prachtige toekomst kunnen creëren voor zichzelf. Nu we naar een iets grotere locatie zijn verhuisd proberen, hebben we ook weer wat geld moeten investeren in een nieuwe watertank, aangezien de toevoer van leidingwater vaak onbetrouwbaar is.

Ter herinnering een kleine ‘update’ over de kinderen: Frank begint aan de tweede klas van de middelbare school – het nieuwe schooljaar begint hier in februari. Miracle maakt nu de stap van lagere naar middelbare school. Brian gaat naar de 6e klas van de lagere school. Mark, Joel en Queen beginnen alle drie aan de 5e klas. Viola, Jesse en Karuhanga John gaan naar de tweede klas en Jezreel zit in de peuterklas.

Ons hoogtepunt van deze maand, februari 2017, is dat Kenneth Muhwezi geslaagd is op de Makerere Universiteit voor z’n BSc (hoge­school) opleiding in boekhouding. Terwijl hij studeerde lukte het Kenneth ook om wat studentenbaantjes te doen en met z’n kleine beetje spaargeld is hij nu een miniwinkeltje in de wijk vlakbij de universiteit begonnen. Daardoor is hij nu financieel onafhankelijk geworden! We gaan de foto’s van zijn diploma-uitreiking zo spoedig mogelijk naar jullie sturen.

Voor de oudere meiden hebben we bij ons weeshuis een stukje land gekocht (1000 m2) waar ze zo’n 1000 kippen willen houden. Dat gaat deze jong volwassenen helpen om wat vaardigheden in ‘business’ te ontwikkelen, zodat ze in de nabije toekomst zelfstandig verder kunnen. In de toekomst willen we zelfs graag wat meer land kopen om groenten te gaan verbouwen. We proberen dit nu al op een stukje gehuurd land, zodat we ons eigen voedsel kunnen verbouwen en daarbij ook nog wat extra inkomen kunnen genereren. Als we wat land kunnen kopen, dan is onze droom dat we daar in doekomst een praktijk­schooltje beginnen. Daar kunnen we de kinderen dan basisvaardigheden leren zoals kleren maken, timmeren, computer gebruik en communicatie. Daarnaast willen we de leerlingen blijven aanmoedigen om ook wat handel in landbouwproducten te drijven omdat Kampala met z’n snel groeiende bewonersaantallen goede kansen bied voor de verkoop van voedselgewassen.

Zoals eerder vermeld zijn er twee dingen dien ons bijzonder hebben aangemoedigd sinds we dit ‘avontuur’ begonnen.

  1. We zien dat het leven van de kinderen die we ondersteunen dagelijks veranderd. Ze groeien en worden onze toekomstige generatie, klaar om te vechten, te overleven en een voorbeeld te zijn voor anderen. Met het geld van Lierop zijn we blijvend aan het investeren in hun toekomst.
  2. Het tweede punt is dat het zo bijzonder is dat mensen die zo ver van ons vandaan wonen betrokken zijn bij ons en dat jullie ons willen steunen ondanks dat onze wereld zo ver weg lijkt van die van jullie. In een tijd waarin gastvrijheid en behulpzaamheid in een ander daglicht zijn komen staan is jullie steun heel erg motiverend.

Nog wat ander nieuws. Mijn vrouw (Ruthie) en ik hebben besloten dat ze per 1 Februari stopt met haar huidige baan om zo veel meer bij de kinderen betrokken te zijn. Haar baan was 100km van ons huis vandaan, waardoor ze vaak enkele nachten per week niet thuis kon blijven slapen, maar dat was nodig om te zorgen dat haar inkomen bijdroeg aan het duurzaam ondersteunen van de kinderen. Het was een moeilijke beslissing, maar we waren samen op een punt gekomen dat we zagen dat de nadelen niet meer opwogen tegen de voordelen. Deze beslissing is ook makkelijker geworden omdat ik zelf op mijn werk een mooie promotie heb gekregen. Misschien is het wat raar om dit in dit nieuwsbericht te zetten, maar ik wilde jullie dit toch vertellen omdat jullie ons al op zoveel manieren hebben geholpen. Nogmaals enorm bedankt voor al jullie steun!

Perez Muchunguzi


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose