link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Power of Fire - vormelingendag

Zaterdag 11 maart - 9.30 uur - Den Bosch

gepubliceerd: woensdag, 18 januari 2017
foto: Wim Koopman
Power of Fire 2014
Power of Fire 2014
foto: Wim Koopman
Power of Fire 2014
Power of Fire 2014

Power of Fire... een dag vol vuur! Samen met andere vormelingen het vuur van de Heilige Geest (verder) ontdekken en mee naar huis nemen! Dat gunt u toch de vormelingen uit uw parochie... kom daarom samen met de vormelingen uit uw parochie naar deze geweldige dag op zaterdag 11 maart en laat hen ervaren dat de Kerk jong, levendig en vol vuur is!

Samen starten we de dag om 10.00 uur met een eucharistie­viering in de kathedraal in Den Bosch. Met het vuur en het kruis voorop zullen we na de viering naar het Sint Jans­centrum gaan waar, na een welkom, de springkussens en spellen op de vormelingen staan te wachten!

De middag staat in het teken van leuke, verdiepende en uitdagende workshops. Om 16.00 uur wordt het programma afgesloten en krijgt iedereen het vuur mee naar huis...

Programma

09.30 uur - Binnenkomst en inschrijving in Sint-Jan
10.00 uur - H. Mis in de Sint-Jans­kathedraal
11.00 uur - Einde H. Mis en met het vuur en kruis naar Sint-Jans­centrum
11.20 uur - Gezamenlijke opening
11.45 uur - Start eerste workshopronde
12.15 uur - Lunch en op de springkussens
13.15 uur - Start tweede workshopronde
14.00 uur - Start derde workshopronde
14.30 uur - Pauze
15.15 uur - Start derde workshopronde
15.50 uur - Gezamenlijke afsluiting
16.00 uur - Einde van de dag

Workshops

Achter de schermen is er al hard gewerkt om de workshops rond te krijgen. Daardoor kunnen wij u nu al meedelen welke workshops er dit jaar zijn:

Over de streep!

Het vormsel en dan? De vormelingen krijgen stellingen voorgelegd, over geloof, school, familie kortom alles wat hen bezig houdt. Deze vragen beantwoorden ze eenvoudig. Als het voor hen klopt, stappen ze over de streep.

Speurtocht in de St. Jan

Aan de hand van een boekje met vragen ontdekken we de geheimen van de kathedraal!

Vraag maar raak!

De vormelingen mogen alle vragen die ze hebben stellen aan Mgr. Mutsaerts of broeder Emile.

Creatief!

Lekker aan de slag met drama, muziek of iets moois maken voor een ander.

Vormsellied

Tijdens de eucharistie­viering van de Power of Fire dag wordt er door het koor het lied ‘Aan welke kant sta jij?’ gezongen. Met het oog op het samen kerk zijn zouden wij het fantastische vinden als dit lied tijdens de mis door iedereen meegezongen wordt. Op de website van het bisdom staat bladmuziek, etcetera.

Praktisch

  • U kunt uw vormelingen uiterlijk tot 1 maart aanmelden voor de Power of Fire door het aanmeldings­formulier post of per e-mail toe te sturen.
  • Deelname aan de Power of Fire kost € 7,50 per deelnemende vormeling. Betaling van het deelnemersgeld geschiedt vooraf, na aanmelding krijgt u hierover instructie per mail.
  • Om de dag in goede banen te laten verlopen verzoeken wij u om per 10 vormelingen tenminste 1 groeps­begeleider mee te sturen.
  • In de week voorafgaand aan de Power of Fire krijgt u van ons de laatste informatie opgestuurd.

Geeft u het vuur mee door?

Een dag vol vuur is het leukst als er veel vormelingen uit het hele bisdom aanwezig zijn! We hopen dan ook van harte dat u komt samen met de vormelingen uit uw parochie. Om de vormelingen voor deze bijzondere dag uit te nodigen is er speciaal voor hen een flyer ontworpen. Iedere parochie ontvangt de flyers per post. U kunt hier de flyer downloaden. Mocht u (meer) flyers willen ontvangen, stuur dan een email met het aantal en het verzendadres naar avdels@bisdomdenbosch.nl en wij zorgen dat de flyers zo spoedig mogelijk uw kant op komen.

Informatie en vragen

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u vanzelfsprekend contact opnemen met de organisatie via jongeren@bisdomdenbosch.nl of via het telefoonnummer (073) 523 20 69.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose