link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Doopdruppelviering

Zondag 15 januari - 11.00 uur - Asten

gepubliceerd: maandag, 2 januari 2017
Doopdruppelviering

Traditiegetrouw worden ouders waarvan afgelopen jaar een kindje is gedoopt, uitgenodigd voor een speciale viering. Natuurlijk zijn alle parochianen van harte welkom tijdens deze feestelijke viering!

Beste ouders,

In 2015 of 2016 heeft u uw kind in onze parochie laten dopen. Dat was een feestelijke gebeurtenis voor u en uw familie. Wij vinden het fijn, dat u uw kind op de weg van Jezus hebt gezet. Zijn normen en waarden spreken nog steeds aan en hopelijk ervaren u en uw kind dat nu en straks aan den lijve.

Uw kind gaat de wereld ontdekken, kruipen, staan en lopen. Het leert al wat wel en niet mag, waar het voor moet uitkijken, maar ook waar het van kan genieten. Het krijgt vriendjes en vriendinnetjes en gaat een keer naar de crèche, de peuterspeelzaal en later naar school. Zo zet het de eerste voetstappen in het leven.

Iedereen weet, dat het met de doopplechtigheid niet is afgelopen, maar juist begint. Thuis gaan ze verder in dat spoor en over enkele jaren worden ze uitgenodigd om voor het eerst aan de tafel van Jezus te komen. In die tussentijd worden misschien al verhalen uit de Bijbel voorgelezen, bidt het kind mee aan tafel, leert het ontdekken wat Pasen, Pinksteren en Kerstmis zijn en loopt met u in het dorp of op een vakantie wel eens een kerk binnen. Het raakt vertrouwd met de sporen van God, van Jezus en zijn vrienden.

Doopdruppel­viering

Omdat we de naam van uw kind als gedoopte nog een keer uitdrukkelijk willen noemen, voor hij van het bord met “doopdruppels” verdwijnt, nodigen wij u en uw gezinsleden uit op zondag 15 januari 2017 om 11.00 uur in de Maria Presentatiekerk.

We hopen, dat u er bij bent. Natuurlijk mogen peetouders en opa en oma ook meekomen.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose