link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Vernieuw de huiszegen

gepubliceerd: woensdag, 28 december 2016

Huiszegen 2017Het is weer bijna tijd om de kaart van de huis­ze­gen te ver­vangen en de ze­ge­ning van het huis te vernieuwen. Een nieuwe kaart kunt u zelf down­loa­den en printen van de web­si­te Katho­liek­ge­zin.nl

Het is een goede gewoonte om bij gelegen­heid van het nieuwe jaar het huis te laten zegenen door een pries­ter of diaken. Omdat dat nog niet zo een­vou­dig is, kunt u een kaart down­loa­den, mee­ne­men naar de kerk om hem daar te laten zegenen en boven de deur hangen.

C+M+B

De letters C+M+B op de kaart wor­den in ver­band gebracht met de namen van de wijzen uit het oosten: Caspar, Melchior en Balthasar. Maar de letters zijn ook de begin­let­ters van de zegen­tekst ‘Christus Mansionem Benedicat’, ver­taald ‘Christus zegene dit huis’.

Open­ba­ring

De letters kunnen ook ver­wij­zen naar de drie­vou­dige open­ba­ring van de Heer. Na het Kerst­feest vieren we de open­ba­ring van God bij: Drie­ko­nin­gen, bij het feest van de Doop van de Heer en bij het eerste won­der van Christus in Kana. De letters wijzen dan naar deze feesten: de bruiloft in Kana (Cana), de aanbid­ding van de Wijzen (Magi) en de Doop van de Heer in de Jordaan (Baptisma).

Down­loa­den

De pdf bevat drie kaarten - geef de extra kaarten door aan familie of vrien­den of leg een stapeltje achterin de kerk.Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose