link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Vernieuw de huiszegen

gepubliceerd: woensdag, 28 december 2016

Huiszegen 2017Het is weer bijna tijd om de kaart van de huiszegen te vervangen en de zegening van het huis te vernieuwen. Een nieuwe kaart kunt u zelf downloaden en printen van de website Katholiekgezin.nl

Het is een goede gewoonte om bij gelegenheid van het nieuwe jaar het huis te laten zegenen door een priester of diaken. Omdat dat nog niet zo eenvoudig is, kunt u een kaart downloaden, meenemen naar de kerk om hem daar te laten zegenen en boven de deur hangen.

C+M+B

De letters C+M+B op de kaart worden in verband gebracht met de namen van de wijzen uit het oosten: Caspar, Melchior en Balthasar. Maar de letters zijn ook de beginletters van de zegentekst ‘Christus Mansionem Benedicat’, vertaald ‘Christus zegene dit huis’.

Openbaring

De letters kunnen ook verwijzen naar de drievoudige openbaring van de Heer. Na het Kerstfeest vieren we de openbaring van God bij: Driekoningen, bij het feest van de Doop van de Heer en bij het eerste wonder van Christus in Kana. De letters wijzen dan naar deze feesten: de bruiloft in Kana (Cana), de aanbidding van de Wijzen (Magi) en de Doop van de Heer in de Jordaan (Baptisma).

Downloaden

De pdf bevat drie kaarten - geef de extra kaarten door aan familie of vrienden of leg een stapeltje achterin de kerk.Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose