link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Oud-pastoor Kees Smit overleden

Requiem in pacem aeternam!

gepubliceerd: zaterdag, 24 december 2016
Oud-pastoor Kees Smit overleden

Op 75-jarige leeftijd is de oud-pastoor van Ommel, Kees Smit s.m.m., overleden.

Kees werd op 03 november 1941 geboren in Den Haag en volgde zijn priester­opleiding bij de paters Montfortanen. Op 6 april 1968 werd Kees tot priester gewijd en ging als missionaris werken op het eiland Borneo in Indonesië. Na zijn terugkeer in Nederland werd hij in 1997 benoemd tot pastoor van de Onze Lieve Praesentatiekerk te Ommel waar hij werkzaam was tot begin 2012.

Vanwege zijn broze gezondheid ging Kees terug naar zijn commu­ni­teit in Schimmert in Limburg. Omdat Kees steeds meer zorg nodig had, verhuisde hij in januari 2016 naar het Zorg­centrum “Op den Toren” in Nuth, alwaar hij op vrijdagmorgen, 23 december, is ontslapen in de Heer.

Uitvaart

Op donderdag 29 december 2016 zal om 11.00 uur de uitvaartplechtigheid worden gehouden in de Sint Remigius­kerk te Schimmert (Montfortstraat 2, 6333 BL) Aansluitend wordt hij begraven bij zijn confraters op het kerkhof aldaar.

Zij die naar de uitvaart van pastoor Smit willen gaan, zijn door de paters Montfortanen van harte uitgenodigd om naar Schimmert te komen. Ook bent u daarbij uitgenodigd voor de koffietafel. Daarom is het goed om te weten met hoevelen wij gaan. Zou u zo vriendelijk willen zijn om vóór dinsdag­avond contact op te nemen met kapelaan Harold van Overbeek: 0493- 691415? Hij kan dan aan de paters in Schimmert doorgeven met hoevelen wij komen en wie met wie kan samen rijden.

Requiem in pacem aeternam!

Mogen de goede God Kees nu belonen voor al zijn goede werken die hij heeft verricht in Borneo en vooral ook voor onze parochie­gemeen­schap in Ommel.

Dat hij moge rusten in de vrede van de Heer.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose