link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

​Doe mee aan de internetconsultatie op overheid.nl

Vindt u het ook belangrijk dat mensen in beeld zijn bij de parochie?

gepubliceerd: vrijdag, 23 december 2016
​Doe mee aan de internetconsultatie op overheid.nl

Parochies houden hun adresgegevens actueel. Zo zijn mensen in beeld als ze nieuw in de parochie komen wonen of als ze verhuizen naar bijvoorbeeld een verzorgingshuis. Als mensen overlijden, weet de parochie dit en zal zij hen geen brieven of parochieblad meer sturen.

Stichting Interkerkelijke Leden Administratie

De parochie maakt hiervoor gebruik van SILA (Stichting Interkerkelijke Leden Administratie), dat samenwerkt met de Basisregistratie Personen (BRP) van de overheid. In 2016 nam de Tweede Kamer echter een motie aan die een einde lijkt te maken aan deze koppeling.

Maar voordat het zover is, houdt de overheid een internetconsultatie. U kunt dus reageren op dit voornemen van de politiek!

Met SILA blijft u zelf in beeld bij de parochie. Als u verhuist, is het niet nodig om een adreswijziging door te geven. En u maakt het mogelijk dat de parochie ook anderen in beeld houdt. De Kerk heeft een waardevolle bijdrage aan de samenleving en SILA helpt dat mee mogelijk maken!

Vul de internetconsultatie vandaag nog in, want reageren kan maar tot 3 februari 2017.

Hoe kan ik reageren?

Ga naar de speciale website. De naam van de internetconsultatie is voluit ‘Wijziging Besluit BRP ivm verkorten inschrijftermijn vreemdelingen e.a.’. U kunt op de web­pagina direct een korte reactie kwijt, maar u kunt ook een document (doc, docx, odt of pdf) met uw reactie insturen.

Geef aan waarom u vindt, dat de basisregistratie personen (BRP) gegevens moet blijven doorgeven aan SILA, zodat mensen in beeld blijven bij de parochie. Vul daarna uw naam in. Deze wordt niet gepubliceerd, tenzij u toestemming geeft.

 

SILA - Stichting Interkerkelijke Leden Administratie


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose