link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Kindervieringen in de parochie

Kerstavond en Eerste Kerstdag

gepubliceerd: donderdag, 14 december 2023

Deze Kerst­tijd zijn er weer een aantal vie­rin­gen in onze pa­ro­chie die speciaal voor kin­de­ren en ge­zin­nen zijn bedoeld. Kin­de­ren, neem je ouders lekker mee naar de kerk!

Asten - Kinderkerst­vie­ring Kerst­avond 18.00 uur

We hebben een kerst­vie­ring gemaakt speciaal voor kin­de­ren. Gewoonte­ge­trouw speelt in deze kin­derkerst­vie­ring ook dit jaar weer het B-orkest van Jong Neder­land Asten. Samen met het B-orkest wor­den er kerst­lied­jes gezongen en het kerst­ver­haal wordt na­tuur­lijk ver­teld.

Het ver­tellen van het kerst­ver­haal gebeurt dit jaar door de kin­de­ren die het komend jaar de Eerste H. Communie gaan doen.

We willen dan ook alle pappa’s en mamma’s en alle kin­de­ren uit Asten van harte uit­no­di­gen om samen de geboorte van Jezus, het kindje in de kribbe, te vieren. De kin­derkerst­vie­ring vindt plaats op 24 de­cem­ber om 18.00 uur in de kerk van Asten.

U bent van harte welkom!

Someren - Kinderkerst­vie­ring Kerst­avond 18.00 uur

En ook in Someren is er een kerst­vie­ring speciaal voor kin­de­ren. Samen met het kin­der­koor Quintessens uit Someren zingen we kerst­lied­jes. Na­tuur­lijk luis­te­ren we ook naar het Kerst­ver­haal. Dit verhaal wordt ver­teld door kin­de­ren die dit jaar hun Eerste H. Communie gaan doen.

We willen dan ook alle pappa’s en mamma’s en alle kin­de­ren uit Someren, Someren Eind en Someren Heide van harte uit­no­di­gen om samen de geboorte van Jezus, het kindje in de kribbe, te vieren. De kin­derkerst­vie­ring vindt plaats op 24 de­cem­ber om 18.00 uur in de kerk van Someren.

U bent van harte welkom!

Asten - Kerst­ver­haal Eerste Kerst­dag 14.00 uur

Op Eerste Kerst­dag, 25 de­cem­ber, tussen 14.00 en 15.00 uur is er een ver­tel-uurtje in de kerk van Asten. In dit voorlees-uurtje zal na­tuur­lijk het kerst­ver­haal wor­den ver­teld. We gaan samen gezellig bij de kerst­stal zitten. Er wordt gezorgd voor wat drinken en een koekje. Diaken Jack Swaanen zal dan het kerst­ver­haal gaan ver­tellen, aan­ge­vuld met licht­beel­den zodat je ook kunt zien wat er allemaal gebeurt.

Het verhaal wordt twee keer ver­teld. Eenmaal tussen 14.00 en 14.45 uur en tussen 14.45 en 15.30 uur. Aan­slui­tend is telkens tijd om iets te drinken en te knabbelen. 

Als de kin­de­ren willen mogen ze ook iets van thuis mee te nemen wat voor hen echt bij Kerst­mis past. Dan kunnen ze dat bij het verhaal van de stal ook ver­tellen.

We verwel­ko­men graag alle kin­de­ren, pappa’s, mamma’s, broertjes en zusjes uit de hele pa­ro­chie om te luis­te­ren naar het kerst­ver­haal over de geboorte van het kindje Jezus in de stal.

U bent van harte welkom!

Heus­den - Kinderkerst­vie­ring Kerst­avond 18:30 uur

De vie­ring is begint om 18.30 tot ongeveer 19.15 uur.

Ie­der­een is welkom, kin­de­ren, ouders, opa's en oma's en andere belang­stel­lende, om samen naar het kerst­ver­haal te luis­te­ren en samen te zingen.
De kin­de­ren mogen met een kaarsje in een optocht naar de kerst­stal en na afloop zijn er beschuit met muisjes.
M.V.G. Toos.van der Velden.

Op kerst­avond is er in Heus­den een kin­derkerst­vie­ring om 18.30 uur. Alle kin­de­ren, ouders, opa's en oma's en andere belang­stel­len­den zijn welkom, om samen naar het kerst­ver­haal te luis­te­ren en samen te zingen.

De kin­de­ren mogen met een kaarsje in een optocht naar de kerst­stal en na afloop is er beschuit met muisjes.

U bent van harte welkom!


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op FacebookVolg ons op X/TwitterVolg ons op Youtube Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose