link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Beiaardconcert

Woensdag 1 november - 10.00 uur

gepubliceerd: woensdag, 25 oktober 2023
foto: SIRIS
Beiaardconcert

Beiaardier Rosemarie Seuntiëns bespeelt dit najaar tien woens­da­gen het klokkenspel in de toren van de H. Maria Pre­sen­ta­tie­kerk te Asten. De beste luister­plaats is in het Moussault­park. Er staan bankjes in het park. Toegang tot het park via de Kerk­straat.

Rosemarie Seuntiëns

Rosemarie Seuntiëns werd geboren in klokken­dorp Asten. Ze stu­deerde klassiek piano aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en beiaard aan de Neder­landse Beiaard­school bij Arie Abbenes. Behalve in Venray is ze beiaardier van Asten, Eindhoven, Helmond en Roermond. Ze ver­zorgde concerten in Neder­land, België, Duits­land, Frank­rijk, Ierland, Portugal, Tsjechië en Amerika. Als pianiste vormt ze samen met twee tenoren het bekende komische operatrio Hu' hum.

Om het instru­ment beiaard te promoten bij een groot publiek, ont­wik­kelde Rosemarie Roaming Bells: een vernieuwende concertformule voor reizende beiaard met barok, klassiek, jazz, trance en house in gedurfde combinaties met orkest, artiesten en solo-instru­menten. Met deze show en cd oogst ze inter­na­tio­naal succes. In 2012 ver­zorgde ze een spectaculair concert voor koningin Beatrix bij de ope­ning van Museum Klok en Peel Asten. Ze heeft een hoofdrol in de muziek­me­tho­de voor 3 havo/vwo 'Muziek op maat', die leer­lin­gen kennis laat maken met de beiaard en het culturele erf­goed van dit instru­ment.

Video

Lokale Omroep SIRIS maakte in 2021 een video van Rosemarie bij de speeltafel in de H. Maria Pre­sen­ta­tie­kerk te Asten.






Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op FacebookVolg ons op X/TwitterVolg ons op Youtube Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose