link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

gepubliceerd: vrijdag, 14 oktober 2016
Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

Gebed voor vrede, door kinderen voor kinderen, is hard nodig. Daarom organiseert Stichting Kinderen bidden voor Kinderen, in samen­werking met Kerk in Nood, ook dit jaar de gebeds­campagne Kinderen bidden voor oorlogs­Kinderen. Ook de bisdommen onder­steunen deze actie.

Bidden voor kinderen als Ghadir en Maryam

De Nederlandse Roeland (11) bidt de hele maand oktober voor Ghadir (12) uit Syrië en voor andere oorlogs­kinderen. En hij is niet alleen. Uit het hele land zijn al honderden kinderen door parochies, gezinnen en enkele scholen aangemeld die thuis of in de kerk in de Rozenkransmaand voor deze kinderen bidden.

Bidt u ook met kinderen mee voor kinderen zoals Ghadir? Zijn verhaal vindt u op de website van Stichting Kinderen bidden voor Kinderen, evenals filmpjes met het, ondanks alles, positieve verhaal van het meisje Maryam, een Christelijk meisje dat uit Irak moest vluchten.

Parochies en gezinnen zijn uitgenodigd om tijdens de Rozen­krans­maand met kinderen een Tientje van de Rozen­krans te bidden: één keer het Onze Vader en tien keer het Weesgegroet.

Kinderen bidden voor oorlogsKinderen - sleutelkoord

Sleutelkoord voor vrede of rozenkransje aanvragen

Voor deelnemende kinderen kan een sleutelkoordje voor vrede om het Tientje te bidden of een glow-in-the-dark Rozenkransje worden aangevraagd, zolang de voorraad strekt. Vul daarvoor z.s.m. het deelname­formulier in.


Dinsdag 18 oktober - Een miljoen kinderen bidden voor vrede

Een speciale dag is zondag 18 oktober. Dan sluiten we aan bij het wereld­wijde initiatief: Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans. Samen met ongeveer een miljoen kinderen in tal van landen bidden op die zondag hopelijk ook veel Nederlandse kinderen het Rozen­krans­gebed (of een van de vijf Tientjes) voor vrede in de wereld. Precies zoals Maria eens aan drie kinderen in Fatima vroeg.

Overzicht van plaatsen

Op de campagne­pagina van Kinderen bidden voor Kinderen wordt op een landkaartje bijgehouden vanuit welke woon­plaatsen wordt gebeden, zoals hiernaast. Staat er al een pinnetje bij uw woon­plaats?

Tevens vindt u op deze pagina meerdere kindermaterialen om te downloaden en diverse suggesties, o.a. voor de kinderwoorddienst.

Meer informatie


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose