link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Thema-avond - Het kerstverhaal

Donderdag 15 december - 20.00 uur - Maria Presentatiekerk Asten

gepubliceerd: zondag, 4 december 2022
foto: Wim Koopman
Kerststal in Greccio bij Assisi, ItaliŽ
Kerststal in Greccio bij Assisi, ItaliŽ

Op deze thema-avond gaan we samen op zoek naar de ach­ter­grond van het kerst­ver­haal met de daarbij behorende kerst­stal. Het is niet meer zo van­zelf­spre­kend dat er in huis een kerst­stal wordt geplaatst. Toch zien we bij kerken en op pleinen vaak nog levensgrote kerst­stallen.

Ie­der­een kent wel de bezoekers van de kerst­stal. Tijdens deze pa­ro­chie-avond over de Kerst­stal gaan we dieper in op deze personages. Wie waren Jozef en Maria en wat was hun ach­ter­grond? Waren het nou de drie Koningen of de drie Wijzen uit het Oosten? Waar ligt dat Oosten ergens? Wat waren her­ders nou eigen­lijk voor mensen? Hoe zat het met die Engel en ‘mensen van goede wil’? Hoe komen de os en de ezel in de Kerst­stal terecht? En na­tuur­lijk: het kindje Jezus in de kribbe! Met beeld en geluid en verhalen gaan we op zoek naar het verhaal achter de Kerst­stal.

De thema-avond vindt plaats op don­der­dag 15 de­cem­ber om 20.00 uur in de bij­zaal van de kerk in Asten (toegang via de hoofd­in­gang). Er zijn geen kosten aan verbon­den maar een vrij­wil­lige bijdrage is altijd welkom.

Aanmel­den

U kunt zich aanmel­den door een mailtje te sturen naar: pas­to­raal­team@rkfran­cis­cus.nl
U kunt ook bellen of appen naar diaken Jack Swaanen (06 – 54 955 942) of een briefje in de brievenbus van de pastorie te doen.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op FacebookVolg ons op X/TwitterVolg ons op Youtube Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose