link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Processiepark houdt 'Open Huis'

Zondag 30 oktober - 10.00 uur - Ommel

gepubliceerd: woensdag, 26 oktober 2022

Processiepark houdt 'Open Huis'

Al zeven jaar ijvert een groep van 25 vrij­wil­li­gers voor de res­tau­ra­tie van het Pro­ces­sie­park Mariaoord in Ommel. Zondag 30 ok­to­ber kan ie­der­een komen kijken hoe ver ze inmiddels zijn. En dat is een heel eind. Al moeten er best nog wat puntjes op de i wor­den gezet, er is al veel klaar en dat mag ook wel want een en ander heeft een in­ves­te­ring van rich­ting de half miljoen euro gevergd.

Het Pro­ces­sie­park in het hart van Ommel transformeert naar een ook voor de toe­komst besten­dig bede­vaarts­oord, dat weer fris en vitaal oogt. De beel­den, de staties, kapellen, Mariagrot en Calvarie­berg in het Rijks­mo­nu­mentale park zijn volle­dig gerestaureerd.

Het groen, dat ook een apart Rijks­mo­nu­ment is, zal er in het voor­jaar weer sprankelend bijliggen en de paden, de toegangen en de buiten­kerk/openluchtpodium zijn geheel vernieuwd. Hier moet straks ook per­ma­nent plaats gebo­den wor­den aan mensen die vrede en vrij­heid met elkaar willen vieren op allerlei manieren.

In de Meimaand van 2023 zal Mgr. Gerard de Korte per­soon­lijk het gerestaureerde Mariaoord komen heropenen.

Open dag

Zondag 30 ok­to­ber zijn de vrij­wil­li­gers in het park aanwe­zig om belang­stel­len­den te laten zien wat er in het hart van Ommel gaande en aan het ontstaan is. Er zijn rond­lei­dingen en er wordt op ver­schil­lende momenten een film gedraaid van de werk­zaam­he­den tot dusver. Ie­der­een is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.

En de koffie staat na­tuur­lijk klaar!

 

(foto's en bericht: SIRIS)


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.

Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose