link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

ZiekentriduŘm Someren

gepubliceerd: dinsdag, 30 augustus 2016
Ziekentridu├╝m september 2015
Ziekentridu├╝m september 2015

Dit jaar wordt het Ziekentriduüm Someren gehouden in Gemeen­schapshuis ‘De Einder’ op dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 september 2016. Het thema dit jaar is: ‘Kom erbij zitten’. Alle vrijwilligers zijn druk bezig om er weer fijne en gezellige dagen van te maken.

Het Ziekentriduüm vindt plaats in de eerste week van september en duurt drie dagen. Tijdens deze drie dagen is er gelegenheid tot bezinning maar ook voor gezelligheid en ontspanning. Gasten kunnen één of twee dagen deelnemen aan het Ziekentriduüm. Alles wordt verzorgd voor de gasten: koffie met iets lekkers, lunch, optredens van lokale artiesten en/of verenigingen. De dinsdag en woensdag wordt er gestart met een dienst of moment van bezinning. Op donderdag wordt het Ziekentriduüm afgesloten met de Mariahulde. Kortom drie compleet verzorgde dagen voor de langdurig zieke, gehandicapte en eenzame mensen uit Groot Someren.

Wat is dat, een ziekentriduüm?

Het ziekentriduüm heeft als doel dat langdurig zieken, gehandicapten en eenzame mensen uit heel Someren anderen ontmoeten. Er is gelegenheid voor bezinning, maar ook voor gezellig ontspannen, genieten van toneel, muziek en dans, dat wordt geboden door onder andere verenigingen, koren en artiesten. Een ziekentriduüm duurt oorspronkelijk drie dagen (vandaar ook de naam triduüm), dit wil echter niet zeggen dat de deelnemers ook alle drie de dagen aanwezig moeten zijn. Natuurlijk kan een dag al heel gezellig zijn.

Van oudsher is een ziekentriduum ontstaan in de katholieke kerk. Heden ten dage is het ziekentriduüm niet alleen voor katholieken maar voor de hele samenleving en alle leeftijden.

Meer informatie en opgave


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose