link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

En toen stond de tijd stil

gepubliceerd: zondag, 14 maart 2021

Het zal de inwoners van Asten niet zijn ont­gaan. Gisteren­mid­dag sloeg de bliksem tij­dens een onweersbui hard in, met voor velen veel ongemak en schade als gevolg.

In Asten waren bij meer­dere par­ti­cu­lieren en bedrijven de stoppen en zeke­ringen door­ge­sla­gen. Een hele bekende 'inwoner' van Asten ontsnapte hier niet aan: de heilige Maria Pre­sen­ta­tie­kerk. Alles wat elektrisch wordt gevoed stopte ermee.

Gelukkig hebben monteurs en een vrij­wil­li­ger er gis­te­ren­avond voor kunnen zorgen dat de ver­lich­ting het weer doet. Ook het orgel kan weer wor­den gebruikt. Maar helaas is er geen verwar­ming op zon­dag­och­tend. En ook geen klokken. Dit laatste is na­tuur­lijk heel ongewoon voor de inwoners van Asten (en daar­bui­ten).

En nog iets wat snel in het oog springt: het uur­werk in de toren is blijven stil­staan op het moment van inslag: 15.15 uur. Zo kijken we steeds tegen dezelfde tijd aan.

We gaan er vanuit dat alle manke­menten snel wor­den verholpen en dat we weer snel kunnen genieten van onze klokken en onze verwar­ming.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose