link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Een huis-Paaskaars

CreŽer een liturgische sfeer

gepubliceerd: dinsdag, 5 januari 2021

We leven in een rare tijd. Veel meer mensen dan normaal zijn niet in de gelegen­heid om naar de kerk te gaan. U kunt wel veel kerk­diensten volgen via in­ter­net of op TV, maar dat is toch niet het­zelfde. Mensen zitten nu ook veel meer thuis dan anders van­wege thuis­werken, qua­ran­tai­ne of coronabesmet­ting.

Li­tur­gische sfeer

Maar dat we meer thuis zijn, dat biedt ook nieuwe moge­lijk­he­den. Uitda­gingen. Bij­voor­beeld de uit­daging hoe u thuis een li­tur­gische sfeer kunt creëren. Tijdens het volgen van een online kerk­dienst, maar ook tij­dens uw eigen gebeds­mo­menten. Want laten we niet vergeten dat er ook thuis veel moge­lijk­he­den zijn om in gebed te gaan, alleen of samen met uw huis­ge­no­ten.

Denk maar aan de Rozen­krans, het Kroontje van de God­de­lijke Barm­har­tig­heid of een andere litanie, of het bid­den van het Getij­den­ge­bed. En nee, voor dat laatste hoeft u echt geen kloos­ter­ling te zijn, integen­deel!

Het is fijn om symbolen te gebruiken tij­dens uw gebeds­mo­menten thuis, tij­dens het vieren van een stukje huisli­tur­gie of bij het volgen van een vie­ring op een beeldscherm.

Huis-Paaskaars

De zo­ge­naamde huis-Paaskaars is daar­van een mooi voor­beeld. Een huis-Paaskaars is een kleinere vorm van de grote Paaskaars die in de kerken gebruikt wordt. Net als de grote Paaskaars in de kerk is de huis-Paaskaars een symbool van de verrezen Christus. Het licht van de Verrezene, dat schijnt in uw eigen huis: hoe mooi is dat, zeker in deze duistere tijd! Het is een symbool dat ie­der­een aanspreekt, ook kin­de­ren.

Webwinkels

Diverse bedrijven bie­den te­gen­woor­dig dit soort huis-Paaskaarsen aan en in deze corona­tijd is het altijd han­dig als ze ook een webwinkel hebben waardoor je er niet de deur voor uit hoeft. Hier­on­der zetten we er voor het gemak een paar op een rijtje:


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose