link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

De druk van geluk - zoektocht naar een zinvol leven

Maandag 20 januari - 19.00 uur - Grote Kerk ís-Hertogenbosch

gepubliceerd: dinsdag, 3 december 2019

De pro­tes­tantse en rooms-katholieke kerken in het bisdom Den Bosch ontvangen de Vlaamse psychiater Dirk de Wachter en journaliste Yvonne Zonderop op maandag 20 januari 2020 in de Grote Kerk van Den Bosch. Thema is ‘De druk van geluk – zoektocht naar een zinvol leven’.

Dirk de Wachter

Dirk de Wachter

Dirk de Wachter publiceerde in oktober zijn boek ‘De kunst van het ongelukkig zijn’ en vertelt daarin hoe obsessioneel we op zoek zijn naar geluk. Die zoektocht doen we in­di­vi­dueel, waardoor we steeds moeilijker kunnen omgaan met wat ons ongelukkig maakt. De ware zin van het leven ligt in de verbinding met de ander.

Yvonne Zonderop

Yvonne Zonderop

Journaliste Yvonne Zonderop ziet een hernieuwde functie voor geloofs­ge­meen­schappen, wanneer zij weer stilstaan bij de verbindende verhalen, die ons allemaal gevormd hebben in onze cultuur. Zij vertelt daarover naar aanleiding van haar boek ‘Ongelofelijk. De comeback van religie’.

Vespers in de Sint-Jans­kathe­draal

De avond begint om 19.00 uur met een vesper in de Sint-Jans­kathe­draal. Wie mee wil zingen in het projectkoor, kan zich nu al opgeven bij ericascheenstra@gmail.com, en zich op 20 januari melden om 18.00 uur in zijkapel van de Sint Jan aan de Choorstraat.

Lezingen in de Grote Kerk

De lezingen en het gesprek erover beginnen om 20.00 uur in de Grote Kerk, Kerkstraat 20, Den Bosch. Entree is gratis. Er is een collecte ter bestrijding van de kosten.

Aanmelding

Let op: vanwege de te verwachte toeloop is aanmelding noodzakelijk. Aanmelding kan online via: ticketl.ink/geluk (en niet bij bovengenoemd mailadres), waarna u een ticket per mail krijgt toegestuurd. Aanmelding is gratis (enkel ticket- en transactie­kos­ten). Reserveer snel, want op=op.

Details

datum: Maandag 20 januari 2020
tijd: 18.00 uur - Inzingen voor het projectkoor (Sint-Jans­kathe­draal)
19.00 uur - Vespers (Sint-Jans­kathe­draal)
20.00 uur - Lezingen (Grote Kerk)
adressen: Sint-Jans­kathe­draal, Torenstraat 16, ’s-Her­to­gen­bosch
Grote Kerk, Kerkstraat 20, ’s-Her­to­gen­bosch
entree: gratis
aanmelden: ticketl.ink/geluk

Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose