link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Nieuwsbrief Belevingskerk Heusden

Gewijzigde tijden, bevrijding, poppentheater, Kerstconcert en hulp gevraagd

gepubliceerd: woensdag, 27 november 2019

In parochiekern Heusden is een nieuwsbrief uitgebracht met een paar belangrijke zaken over de Belevings­kerk. Met name de aangepast vieringtijd is opmerkelijk, maar lees vooral verder.

Aanvang vieringen

Op veelvuldig verzoek wordt de aanvang van de vieringen op zaterdag­avond in onze kerk met ingang van zaterdag 7 december ver­plaatst naar 19.00 uur (was 18.30 uur).

Viering 75 jaar bevrijding

Op zaterdag­avond 7 december vanaf 19.00 uur zullen we tijdens de Woord- en Communie­vie­ring bijzonder stilstaan bij 75 jaar bevrijding. Thema is: ‘Wat hebben we geleerd van alle oorlogsellende?’

Poppentheater

Zondag 8 december zal poppentheater De Arme Pelgrim een voor­stel­ling geven die geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar - maar jong en oud zijn welkom!

Kerst­avond - 24 december

Kinder­vie­ring 19.00 uur met o.a. lezing van het kerstverhaal onder­steund met beelden op de schermen en een wensboom waar kinderen hun kerstwensen in kunnen hangen. Het hele gezin, opa’s en oma’s en andere belang­stel­lenden zijn welkom.

Nachtmis 21.00 uur: Sfeervolle viering met passende eigentijdse liederen-videoclips-lezingen-gedichten. Mede verzorgd door het kerkkoor.

Tweede Kerstdag - Kerst­con­cert

Op Tweede Kerstdag staat weer een veelbelovend concert gepland met mede­wer­king van In Between, Kerkkoor, Harmonie en Brother Moon. Tijdens het kerst­con­cert is er een eerste uitvoering van het nummer The Storm met zang van Jennemieke Snijders. Dit nummer werd gecomponeerd door het Heusdense orkest Brother Moon en is gearrangeerd voor harmonie en orkest.

Hulp gevraagd

Om onze Belevings­kerk meer eigentijds te maken willen we de inrichting aanpassen. Het idee leeft om het huidige altaar te vervangen door een ver­plaatsbaar altaar en het huidige altaar te ver­plaatsen tegen de achterwand van het priesterkoor. Ook willen we de banken vervangen door stoelen. Voor de realisatie van die plannen zoeken wij vrij­wil­lig­ers met technisch inzicht die met ons mee willen denken en vrij­wil­lig­ers met kennis en materiaal om het zware altaar te ver­plaatsen - de banken eruit te halen en stoelen te plaatsen. Wij zouden het erg fijn vinden als er zich een aantal vrij­wil­lig­ers aanmelden per telefoon of e-mail. Vrijblijvend informeren kan natuurlijk ook.

Foutief e-mailadres op de nieuwsbrief

Helaas wordt op de nieuwsbrief een foutief e-mailadres vermeld:

info@belevings­kerk.nl moet zijn info@belevings­kerkheusden.nl

Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose