link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Kerstvoorstelling

Zondag 8 december - 13.30 uur - Antoniuskerk Heusden

gepubliceerd: zaterdag, 16 november 2019

Broeder Alex, pelgrim en poppenspeler, is zondag 8 december te gast in de Antonius­kerk te Heusden met de voor­stel­ling ‘Franciscus van Assisi: De schat van de pelgrim’.

Franciscus, de arme pelgrim

Als hoofd­persoon fungeert Franciscus, de arme pelgrim, een dwaze en wereldvreemde christelijke pelgrim op zoek naar een koninkrijk van liefde en vrede. Een mislukte en teleurgestelde accountant besluit als een arme pelgrim op zoek te gaan naar een koninkrijk van liefde en vrede. In een dorp aangekomen veroorzaakt zijn komst grote opwinding, want de inwoners denken dat de pelgrim niet arm, maar als een koningszoon schatrijk zou zijn. Centraal staan kleurrijke ontmoetingen tussen mensen met heel uiteenlopende karakters en heel ver­schil­lende (geloofs)opvattingen. Thema’s als rijkdom versus armoede, vriend­schap, geloof en ongeloof, hoop en wanhoop, liefde, humor, etc.

Broeder Alex

Broeder Alex is pelgrim en poppenspeler. Op 27 juni 2004 heeft hij zijn eerste pelgrimstocht gemaakt. Hij deed dit in de geest van Franciscus van Assisi, in radicale armoede, om zich op deze manier toe te wijden aan God en alle mensen.

Ieder jaar maakt hij een nieuwe pelgrimstocht om zijn toe­wijding als lekenbroeder te vernieuwen. Broeder Alex heeft in Leiden en Amsterdam theologie gestudeerd. Hij woont in Den Haag en leeft als religieus in de wereld.

Poppentheater De arme pelgrim

In dit kerstpoppenspel staat de geboorte van Jezus centraal. Een Redder is ons geboren! Hij wil een onuitputtelijke Bron zijn voor ieder mens, voor hen die er voor willen en kunnen kiezen.

Er wordt gespeeld met zelfgemaakte poppen.
De voor­stel­ling duurt 1 uur (zonder pauze).


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose