link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Het avontuur in de natuur

gepubliceerd: dinsdag, 5 november 2019
foto: Kemna Photography
Het avontuur in de natuur

Zo’n twintig tieners hadden zich zondag­och­tend 3 november verzameld in de Franciscus­parochie in Asten voor de diocesane tiener­acti­vi­teit Teens Together met als thema: ‘Op avontuur in de natuur!’

Een beetje onwennig en de kat uit de boom kijkende namen ze deel aan een keuze-spel onder leiding van Stéphanie. Keuzes als ‘Enzo Knol of StukTV’, ‘bidden of zingen’, ‘YouTube of Netflix’ en ‘Stilte of veel geluid’ kwamen voorbij. Naarmate er meer keuzes werden gemaakt, stonden de tieners steeds opener naar elkaar.

Maria-pre­sen­ta­tiekerk Asten

De groep sloot om 11.00 uur aan bij de Eucha­ris­tie­vie­ring in de H. Maria-pre­sen­ta­tiekerk. Vicaris-generaal Lamers was naar Asten gekomen om met de tieners mee te vieren. Een warm woord van welkom door pastoor Scheepers onderstreepte het gastvrije gevoel. De viering werd prachtig opge­luis­terd door Common Voice. Zoals Patrick, mede­wer­ker Jong Bisdom Den Bosch, in zijn dankwoord zei: ‘Hoe kan het ook anders in Asten, het klonk als een klok.’

Voordat de tieners op avontuur trokken, werd de nodige energie aangevuld tijdens de lunch. Cafetaria ’t Stationneke bood daarbij de juiste uitkomst. Na het welbekende frietje met een snack vertrokken de tieners naar de Groote Peel.

Buiten­cen­trum de Pelen

Vanaf het buiten­cen­trum de Pelen vertrokken er 2 groepen van tieners en begeleiders de Peel in. Twee enthousiaste gidsen vertelden en lieten de tieners ervaren, hoe het gebied door de jaren heen veranderd is. Zowel door de mens als de natuur zelf. De droogte van de afgelopen 2 zomers en de gevolgen daarvan zijn in de Peel goed zichtbaar. Tieners en begeleiders waren ervan onder de indruk.

De werk­groep kijkt dankbaar terug op een mooie dag met de aanwezige tieners. Volgend jaar hoopt de werk­groep weer een grote groep enthousiaste tieners te mogen ontmoeten.

De schitterende fotoserie is gemaakt door Piotr Kemna - Kemna Photography.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose