link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Bisschop op bezoek

gepubliceerd: woensdag, 30 oktober 2019
De pastoors van de parochies binnen het dekenaat met de bisschop
De pastoors van de parochies binnen het dekenaat met de bisschop

Onlangs bezocht Mgr. Gerard de Korte het dekenaat Asten-Helmond. Het was een informele ontmoeting met de pastorale beroeps­krachten die een benoeming of een zending hebben, en met de parochie­besturen.

Mgr. de Korte begon met hoe hij het bisdom van ’s-Her­to­gen­bosch drie jaar geleden aantrof bij zijn komst in mei 2016, de ont­wik­ke­lingen aan de hand van zijn beleidsplan “Bouwen in vertrouwen” en de ont­wik­ke­lingen die verder gaan.

De Bisschop neemt de wereld en de tijd waarin wij nu leven serieus en zoekt naar de plaats die de Katho­lie­ke Kerk daar in kan nemen. Maar ook voelt hij het belang van nieuw leven in de parochies. Doorgaan op de manier waarop het we het altijd gedaan hebben is te weinig; er moeten ook nieuwe wegen worden bewandeld. Op de winkel passen is voorbij.

In de gesprekken die daarop volgden kwamen de moeilijkheden en mogelijke kansen aan bod. Het is duidelijk dat onze bisschop - dicht bij het leven van de werkelijkheid - wil zoeken naar wat wij allemaal belangrijk vinden. Op die manier moedigt hij ons allemaal aan om onze weg als parochie te gaan met hoop en vertrouwen.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose