link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Kerkhof H. Maria Presentatie Asten

gepubliceerd: woensdag, 6 juli 2016
foto: Google Earth
Kerkhof bij de H. Maria Presentatiekerk te Asten
Kerkhof bij de H. Maria Presentatiekerk te Asten

Extreme weers­om­standig­heden

Zoals bijna iedereen de afgelopen tijd schade heeft onder­vonden van de extreme weers­om­stan­dig­heden is ook ons parochie­kerkhof niet gespaard gebleven. Zoals u gemerkt heeft zijn er veel grond­verzakkingen geweest. Ook zijn sommige graf­monumenten wat verzakt door de extreme water­overlast. De parochie doet er alles aan om de grote gaten die ontstaan zijn op te vullen met zand.

Echter de, eventuele, schade aan de monumenten zelf is de verant­woor­de­lijk­heid van de nabestaanden. Wij kunnen en mogen als parochie hier geen werkzaamheden aan verrichten. U zult hiervoor zelf iemand moeten vinden, bijvoorbeeld de leverancier van het monument, om een en ander in orde te maken. De parochie zorgt dat er voldoende zand op voorraad zal zijn wat u hierbij kunt gebruiken.

Kerkhofvrijwilligers

Om het kerkhof er prima uit te laten zien maken we dankbaar gebruik van onze kerkhof­vrij­wil­ligers die bijna elke maandag­middag op het kerkhof aan het werk zijn. Het zou fijn zijn als meer mensen zich beschikbaar willen stellen om ook kerkhof­vrij­williger te worden. De mensen die met plezier in deze werk­groep hun werk doen zijn op een leeftijd dat ze graag hebben dat er weer versterking bijkomt zodat de werkzaamheden door kunnen gaan. Het is een gezellige ploeg mensen en voor koffie wordt gezorgd. Bent u degene die denkt dat is wel wat voor mij of kent u iemand die hiervoor beschikbaar is aarzel niet en laat dit even aan ons weten.

Opsporing verzocht

Elk jaar worden contact­personen van graven op ons kerkhof, waarvan de termijn grafrechten is afgelopen, aangeschreven door de parochie. Ze kunnen dan, na overleg met familieleden, beslissen of er weer een nieuwe termijn van bijvoorbeeld 10 jaar van toepassing is. De graven waarvan de termijn niet meer verlengd wordt zullen worden geruimd. Elk jaar levert het voor ons veel problemen op om de contact­personen die aangeschreven moeten worden op te sporen. Vooral omdat ze verhuisd zijn en wij daar geen nieuwe gegevens van hebben mogen ontvangen. Dit vergt erg veel speurwerk en soms lukt het dan toch nog op een of andere manier. Er blijven echter toch elke keer weer onduidelijkheden over bestaan en aangezien we erg zorgvuldig te werk willen gaan, willen we graag uw hulp vragen. Misschien kent u een van de contact­personen waarnaar wij op zoek zijn. We zijn op zoek naar nabestaanden/contact­personen van de volgende graven op ons parochiekerkhof:

  • Grafnr. 002.1305 Kindergraf Remi v.d. Dries. Eikelaar, laatst bekend)
  • Grafnr. 003.0002 Gedenktegel Johannes Teiwsen. (Rozenstraat l.b.)
  • Grafnr. 011.0925 Graf Johannes Strijbosch. (Kerkstraat, l.b.)
  • Grafnr. 037.1080 Graf Catharina Snijders/Johannes Martens. (onbekend)
  • Grafnr. 070.0885 Graf Helena Canters/Harry Verhees. (Langstraat l.b.)

Wanneer u informatie heeft, kunt u dit kenbaar maken op het Pastoraal Centrum, Kerkstraat 4 (elke dag tussen 10.00 uur en 12.00 uur) of via telefoonnummer 0493-691315. Het E-mailadres van de parochie is: secretariaat@rkfranciscus.nl

Bedankt alvast voor uw begrip en mede­werking!

Tot slot

Om ons parochiekerkhof mooi en netjes te houden willen wij u vragen om struiken en planten bij het graf van uw dierbare overledenen zo klein mogelijk te houden zodat anderen hier geen last van hebben en de looppaden vrij toegankelijk zijn. Ook mensen met bijvoorbeeld een rollator moeten bij het graf van hun dierbaren kunnen komen.

Zoals u elders in dit blad kunt lezen worden de aanvangstijden van de H. Missen per 1 september aangepast. Dit betekent ook dat ons kerkhof op zondagmorgen, vanaf september, om 10.15 uur geopend zal zijn.

Met vriendelijke groet,

Jan Coolen,
namens kerkhof­commissie en Locatieraad H.Maria Presentatiekerk


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose