link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Franciscan call for peace

Vrijdag 4 oktober - 14:00 uur

gepubliceerd: donderdag, 5 september 2019

Onder de naam franciscancall4peace is er een ini­tia­tief gestart om op vrij­dag 4 ok­to­ber om 14:00 uur de klokken van zoveel moge­lijk kapellen en kerken te lui­den.

In het jaar 1219 ging St. Fran­cis­cus van Assisi dwars door de vijfde kruis­tocht heen om de sultan van Egypte, Malek Al-Kamil, te ont­moe­ten. De mannen ontdekten in elkaar een groot verlangen naar vrede, ze had­den enkele goede gesprekken. Geïnspireerd gingen zij uit elkaar. Terug in Italië deed Fran­cis­cus de oproep om met klokgelui op te roepen tot gebed, zoals hij de islami­tische muezzins vanaf de minaretten had horen doen. Hij schreef ook zijn ‘Lofzang op de Aller­hoog­ste God’ waarin hij God aanroept met 33 namen, naar het aantal jaren dat Christus’ aardse leven duurde en geïnspireerd op de 99 Schone Namen voor Allah.

In het kader van het her­den­kings­jaar, de ont­moe­ting heeft inmiddels haar 800-jarig jubileum, is het idee ontstaan om op vrij­dag 4 ok­to­ber om 14:00 uur de klokken van zoveel moge­lijk kapellen en kerken te lui­den. Dit is tij­dens het ‘grote vrij­dag­ge­bed’ van de moslims. Op het­zelfde moment bid­den chris­te­nen de ‘Lofzang op de Aller­hoog­ste God’ en de moslims de ‘99 Schone Namen voor God’. Wij doen dit als uiting van respect voor elkaar, om te getuigen dat we broe­ders en zusters zijn, maar vooral als oproep voor vrede in de wereld tussen chris­ten­dom, islam en alle andere religies.

Meer in­for­ma­tie


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose