link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Park van Vrede - Informatiebord geplaatst

Processiepark Ommel wacht opknapbeurt

gepubliceerd: dinsdag, 7 mei 2019
Het informatiebord van Vanbreereclame.nl
Het informatiebord van Vanbreereclame.nl

Met een mooi en duidelijk informatiebord wordt sinds kort de pelgrim die Maria van Ommel bezoekt, geïnformeerd over de voorgenomen plannen rond het Park van Vrede achter de Onze Lieve Vrouw Presentatiekerk.

MariaoordOmmel, Park van Vrede is inmiddels tot een veelomvattend plan uitgegroeid, voorzien ook van een eigen nieuw logo. Het bord toont dat er veel staat te gebeuren. Zo gaan we het plein voor de kerk opnieuw bestraten en de entree naar de kerk onder handen nemen. Er komt een luifel boven de entree en het houten kruis keert terug aan de voorgevel.

In het Processiepark wordt al het groen opgefrist, de entree opener, met zicht op de fraaie Calvarieberg die net als de grot en de monumentale staatsies gerenoveerd wordt. Daar kan straks over mooie halfverharde paden gewandeld worden richting de vredestuin die in het midden tussen Processiepark en kerk komt. Daar is ook een bijzondere plek bedacht voor het oorlogsmonument dat herinnert aan de tragische dood van veel leden van de Ommelse families Klaus en Michiels in de Tweede Wereld­oorlog.

In dit deel van het park wordt ook een nieuw vredespaviljoen gebouwd voor lezingen en samenkomsten en ontvangsten van grotere groepen. Op het terrein waar de buitendiensten plaatsvinden is in de toekomst ook een gedeelte waar een podium komt voor activiteiten, uitvoeringen en voor­stellingen die aansluiten bij de vredesgedachte van het park.

De inrichting van het park met zijn prachtige flora en fauna is er op gericht zoveel mogelijk mensen van binnen maar ook van (ver) buiten Ommel naar Mariaoord te trekken. Behalve voor bezinning en gebed, kunnen mensen er terecht voor rust, ontspanning en ontmoeting. De initiatiefnemers hechten zeer aan die brede invulling omdat zij dit ook als een garantie zien dat toekomstige generaties de zorg en verant­woorde­lijkheid voor dit bijzondere stukje Ommel zullen willen dragen, als iets gemeen­schappelijks.

We hebben voor dit bord deels dankbaar gebruik gemaakt van illustraties uit het Masterplan. Dat is afgelopen jaar tot stand gekomen, enerzijds als basis voor de uitvoeringen van alle werkzaamheden en anderzijds om ons verzoek voor subsidies bij diverse fondsen te ondersteunen. Want in dat stadium zijn we nu aanbeland. Een groot deel van de benodigde gelden, naar schatting ruim zes ton, moet van subsidieverstrekkers komen.

Maar dat betekent niet dat we zelf niks doen, we blijven activiteiten organiseren om geld in te zamelen. Dat gebeurt nu ook weer tijdens de meimaand die veel bedevaart­gangers naar Ommel trekt. Honderden pelgrims die vorig jaar Maria kwamen aanbidden, lieten behalve een geldelijke bijdrage tevens hun (email)adres achter. We hebben al die sympathisanten – voor zover hun adres klopt – een nieuwsbrief gestuurd met de laatste stand van zaken. Dat willen we met enige regelmaat van de klok gaan doen, om draagvlak te creëren en te behouden.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose