link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Nieuw wijwatervat voor de kerk van Ommel

gepubliceerd: woensdag, 20 maart 2019

Op carnavals­zondag werd Ommel in de heilige Mis van 9.30 uur verrast door het bezoek van enkele kerk­bestuursleden van de parochie Wonderbare Moeder uit Elshout. In deze parochie in de Langstraat was kapelaan Harold van Overbeek werkzaam van 2002 tot en 2011.

In de kerk van Ommel stond reeds enkele jaren een wijwatervat. Echter door een ongelukje van de kapelaan is dit wijwatervat vorig jaar gesneuveld. Bij het bezoek van een kerk­bestuurslid uit Elshout, begin dit jaar aan Ommel, kwam ter sprake dat men hier op zoek was naar een nieuw wijwatervat. Nu bleek dat er nog een koperen wijwatervat stond in de Catharinakerk van de vestigstad Heusden aan de Maas, een kerk die reeds onttrokken is aan de eredienst.

Niet meer denkend aan het gesprek van begin dit jaar was het voor de kapelaan dan ook een grote verrassing toen op carnavals­zondag een grote doos met een blauwe strik voor het altaar stond, niet wetende wat hij moest verwachten.

Als kerk­gemeen­schap van Ommel zijn wij de parochie van de Wonderbare Moeder dankbaar voor dit mooie cadeau! Wij zullen er goed gebruik van maken! In de komende maanden zullen wij het wijwatervat een definitieve plek geven in de kerk van Ommel.

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.

Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose