link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Roemeense bisschop bezoekt MOV-groep

Mgr. Ladislau Bocskei van Bisdom Oradea

gepubliceerd: dinsdag, 19 maart 2019

De bisschop van de West-Roemeense stad Oradea, Mgr. Ladislau Bocskei, heeft woensdag­avond 13 maart een bezoek gebracht aan de leden van de M(issie) O(ntwik­ke­ling) en V(redes)-groep van de Franciscus­parochie en enkele vertegen­woor­digers van de stichting ‘Een Aarde’.

De bisschop was samen met de directeur van de stichting ‘Caritas Catolica Oradea’, Jozséf Rajna, op bezoek in Nederland om caritasstichtingen te bezoeken en te bedanken voor de vele hulp die zij mogen ontvangen voor hun projecten in Roemenië. De bisschop en de directeur waren tijdens hun verblijf in Nederland te gast bij kapelaan Harold van Overbeek op de pastorie in Ommel.

In de afgelopen jaren heeft de stichting ‘Caritas Catolica Oradea’ hulp mogen ontvangen vanuit de Franciscus­parochie door middel van de jaarlijkse Vastenaktie. In 2015 hebben wij een financiële bijdrage mogen leveren om rolstoelvriendelijke douches te realiseren in het bejaardenhuis Sint Antonius te Margitha. 2016 was het jaar waarin wij zorg hebben gedragen voor de renovatie van badkamers in het bejaardenhuis ‘Sint Martin’ in Oradea, hetzelfde bejaardenhuis waarin wij in 2017 een pergola voor de binnentuin hebben bekostigd en in 2018 hebben gezorgd voor de financiering van een nieuwe meterkast met veilige, elektrische bekabeling.

Dit jaar willen wij wederom met de Vastenaktie twee projecten van ‘Caritas Catolica Oradea’ financieel ondersteunen: een nieuwe elektrische kookplaat voor de gaarkeuken in Oradea, zodat er (weer) 160 maaltijden kunnen worden bereid. Het andere project bestaat uit de aanschaf van hulpmiddelen, - zoals muurbeugels en antislipmatten, - om het bejaardenhuis Sint Antonius in Marghita veilig(er) te maken.

Meer informatie

Meer informatie over ‘Caritas Catolica Oradea’ is te vinden op de Engelstalige website:


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose