link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Op reis naar het H.Hart van Jezus

Maandag 10 t/m zaterdag 15 juni 2019

gepubliceerd: donderdag, 14 februari 2019

Emmanuel 50+-bedevaart naar Paray-le-MonialWil je wel eens op reis naar het H.Hart van Jezus? Ga dan eens mee met de 50+-bedevaart van de Emmanuel­gemeen­schap!

Paray-le-Monial

Pary-le-Monial is een klein stadje een eindje ten zuidwesten van Dijon in Frankrijk. In de 17e eeuw is Jezus daar verschenen aan de heilige zuster Margaretha-Maria Alacoque. Daarbij toonde Hij zijn liefde, samengevat in zijn doorboorde Heilige Hart. Dit is prachtig weergegeven in de kapel van het klooster waar deze zuster verbleef. Margaretha-Maria ontving daarbij de woorden: “Zie hier het Hart dat de mensen zozeer heeft liefgehad”.

H.Hart-bedevaart­plaats

Paray-le-Monial is één van de zeldzame bedevaart­plaatsen die aan het Heilig Hart gewijd zijn. Het is een belangrijke plaats voor onze paters en broeders van de SCJ – dat betekent immers “priesters van het Heilig Hart”. Ook op het nieuwe hoogaltaar van de kerk van Asten staat een Heilig Hartbeeld. In het prachtig bijgehouden stadje vindt u een grote Romaanse basiliek en meerdere mooie kapellen, maar ook gezellige, typisch Franse straatjes en pleintjes en vele hotels. Een rondleiding door het klooster behoort tot de mogelijkheden.

Emmanuel

De RK Emmanuel­gemeen­schap organiseert dit jaar een busreis voor 50+-ers naar Paray-le- Monial van 10 tot 15 juni. Het is een geheel verzorgde midweek waarin ruimte is voor vieringen en onderricht, voor bezoek aan het stadje en onderling contact. Het gehele programma is Nederlandstalig.

Informatie en aanmelding

Meer informatie en aanmelding via de website of per e-mail:

Geen tijd in juni, maar in de zomer­vakantie in de buurt? Neem gerust een kijkje. Er zijn de hele zomer conferenties voor alle mogelijke doel­groepen, ook voor jongeren en gezinnen. Kijk op de website of breng op eigen gelegenheid een bezoek!Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose