link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Passion Heusden

Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag

gepubliceerd: vrijdag, 1 maart 2019

De prachtige kerk van Heusden vormt in 2019 wederom het decor van het meeslepende verhaal over het lijden en sterven van Jezus van Nazareth. Ook dit jaar wordt u weer meegenomen in het verhaal over liefde en mededogen, verraad en opoffering, vreugde en intens verdriet.

Jezus werd door Pontius Pilatus veroordeeld en moest het schand-kruis op zijn schouders nemen. Toen Jezus dreigde te bezwijken onder de last van het zware kruis werd iemand van de omstanders gedwongen het kruis van Jezus te dragen. Deze man heette Simon en kwam uit de plaats Cyrene. Hij was de vader van Alexander en Rufus en werd Simon van Cyrene genoemd. Toen hij samen met Jezus op Golgotha aankwam werd hij door de Romeinen weer ruw aan de kant gezet. Hij bleef in de buurt van Jezus en was daardoor één van de getuigen van de kruisiging en het sterven van Jezus van Nazareth. Deze gebeur­te­nissen maakten een diepe indruk op Simon van Cyrene. Zijn leven was vanaf die dag totaal anders dan dat het tot voorheen was geweest.

In ‘Passion Heusden 2019’ zal deze Simon van Cyrene u vertellen over zijn ervaringen. Hij zal u deelgenoot maken over zijn bewondering voor Jezus en hij zal u meenemen in het lijdensverhaal wat voor hem een ommekeer in zijn leven betekende.

U bent van harte welkom.

Meer informatie


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose