link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Doopdankviering

Zondag 3 februari - Someren: 9.30 uur - Asten: 11.00 uur

gepubliceerd: woensdag, 9 januari 2019
Doopdankviering

Ouders van kin­de­ren die in onze pa­ro­chie zijn gedoopt in 2018 zijn uit­ge­no­digd voor een van de twee speciale doopdank­vie­ringen met teruggave van de doopschelpen in Asten en Someren.

Beste ouders,

In 2018 heeft u uw kind in onze pa­ro­chie laten dopen. Dat was een fees­te­lij­ke gebeur­te­nis voor u en uw familie. Wij vin­den het fijn, dat u uw kind op de weg van Jezus hebt gezet. Zijn normen en waar­den spreken nog steeds aan en hope­lijk ervaren u en uw kind dat nu en straks aan den lijve.

Uw kind gaat de wereld ont­dek­ken, kruipen, staan en lopen. Het leert al wat wel en niet mag, waar het voor moet uitkijken, maar ook waar het van kan genieten. Het krijgt vriendjes en vriendinnetjes en gaat een keer naar de crèche, de peuterspeel­zaal en later naar school. Zo zet het de eerste voetstappen in het leven.

Ie­der­een weet, dat het met de doop­plech­tig­heid niet is afgelopen, maar juist begint. Thuis gaan ze ver­der in dat spoor en over enkele jaren wor­den ze uit­ge­no­digd om voor het eerst aan de tafel van Jezus te komen. In die tussen­tijd wor­den mis­schien al verhalen uit de Bijbel voor­ge­le­zen, bidt het kind mee aan tafel, leert het ont­dek­ken wat Pasen, Pink­ste­ren en Kerst­mis zijn en loopt met u in het dorp of op een vakantie wel eens een kerk binnen. Het raakt ver­trouwd met de sporen van God, van Jezus en zijn vrien­den.

Doopdank­vie­ring

Omdat we de naam van uw kind als gedoopte nog een keer uit­druk­ke­lijk willen noemen, voor hij van het bord met ‘doopschelpen’ verdwijnt, nodigen wij u en uw ge­zins­le­den uit op:

  • Zondag 3 februari om 09.30 uur in de Lambertus­kerk van Someren
    De Combo-cantorij zal de vie­ring muzikaal opluis­te­ren
  • Zondag 3 februari om 11.00 uur in de Maria Pre­sen­ta­tie­kerk van Asten
    Het Maria­koor zal de vie­ring muzikaal opluis­te­ren

We hopen, dat u er bij bent. Na­tuur­lijk mogen peet­ou­ders en opa en oma ook mee­ko­men.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose