link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Oecumenische Adventsviering nieuwe stijl

Zondag 16 december - 10.00 uur - Antoniuskerk Heusden

gepubliceerd: dinsdag, 11 december 2018
Derde Zondag van de Advent
Derde Zondag van de Advent

De Franciscus­parochie en de Protestantse geloofs­gemeen­schap hebben de handen ineen geslagen om samen een oecumenische advents­viering ‘nieuwe stijl’ te organiseren.

Deze oecumenische advents­viering ‘nieuwe stijl’ vindt plaats op zondag 16 december om 10.00 uur in de Antonius­kerk te Heusden. Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door het koor ‘Incantare’ met combo, onderdeel van Muziek Vereniging Jong Nederland Asten. ‘Incantare’ is onder meer bekend van ‘Passion Heusden’ waarbij dit koor een groot gedeelte van de zang voor haar rekening neemt.

Het is een ‘oecumenische viering nieuwe stijl’. Dit betekent dat de opzet nogal afwijkt van de traditionele vieringen. Het gerenommeerde koor ‘Incantare’ zal samen met het combo enkele nummers ten gehore brengen die vooraf worden gegaan door een kort verhaal, een korte gedachte of een korte overdenking. Deze inleiding op de nummers wordt ondersteund met passende beelden die zichtbaar gemaakt worden op de twee mooie nieuwe grote schermen in de Antonius­kerk. De Antonius­kerk is onlangs in het nieuws geweest omdat deze kerk omgevormd wordt tot een Belevings­kerk.

Het thema van deze advents­viering is ‘verwachting’. Verwachting kan op allerlei manieren worden geïnterpreteerd: we verwachten het Kerstkind, maar we (ver)wachten en hopen op een betere wereld. In deze viering is plaats voor muziek, licht, meditatie en samenzang. We willen samen nadenken over deze ‘verwachting’, samen geraakt worden door de muziek en samen, als christenen, wachten op de komst van het Kerstkind.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose