link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Muurschilderingen blootgelegd

Verborgen kunst in H. Maria Presentatiekerk

gepubliceerd: vrijdag, 30 november 2018

Zoals u misschien al gezien heeft staat er weer een steiger op het priesterkoor. We zijn weer verder gegaan met het blootleggen en weer zichtbaar maken van de muur­schilderingen die in de zestiger jaren onder een laag verf zijn verdwenen.

Al een jaar of vijftien of langer had ik de hoop en de gedachte aan een mogelijkheid om deze schilderingen op een of andere manier weer terug te laten komen. Nu was er uiteindelijk genoeg draagvlak voor in de persoon van pastoor Pieter Scheepers die mij hierin van harte ondersteuning bood.

Hulp van pastoor Aarden

Met pastoor René Aarden (Grave) die de expertise in huis heeft en de ervaring om muur­schilderingen op een deskundige manier tevoorschijn te halen, zijn we van start gegaan. In het voorjaar hebben we een proef gedaan aan de rechterzijde en dat leverde boven verwachting een mooi resultaat op. We willen nu heel graag doorgaan met het tevoorschijn halen van alle verdwenen muur­schilderingen uit het verleden. We hebben ook enkele vrijwilligers bereid gevonden om hieraan mee te helpen.

Secuur werk

Omdat het een secuur werk is waar veel geduld en aandacht wordt gevraagd kan het nog wel even duren voordat dit project afgerond is. Graag uw begrip voor de eventuele overlast die dit met zich mee kan brengen. U zult begrijpen dat we de steiger namelijk niet voor elke viering in de kerk kunnen laten verwijderen.

We denken dat een en ander wel een periode van een week of vier zal gaan duren. Als het project klaar is betekent dit wel weer een verfraaiing van onze prachtige kerk waar we met ons allen trots op mogen zijn.

We houden u op de hoogte.

Jan Coolen

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.

Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose