link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Poolse vieringen terug in Heusden

gepubliceerd: dinsdag, 27 november 2018

Er was in Heusden een traditie van Poolse vieringen. Vanaf 2006 tot en met 2016 vonden er wekelijk drukbezochte vieringen plaats in de Antonius­kerk. In januari 2016 kwam daar een einde aan. De priester die vanaf 2008 wekelijks vanuit Brussel naar Heusden kwam, kreeg een andere functie en kon de Poolse vieringen niet langer voorgaan.

De behoefte aan deze vieringen bij de Poolse arbeidsmi­granten was en bleef echter groot. Daarom bleef de Heusdense locatieraad zich inspannen om de vieringen weer terug te krijgen. Tot voor kort hadden deze pogingen geen succes. Dit veranderde nadat Bisdom ’s-Hertogen­bosch besloot om binnen het Bisdom een Poolse Parochie op te richten. Als pastoor van deze parochie werd benoemd Krzystof Obiedzinski, een priester die bekend is in Heusden, want in de beginjaren was hij de voorganger van de Poolse vieringen in Heusden.

De hernieuwde kennismaking met deze priester heeft er toe geleid dat hij met enthousiasme bereid bleek om weer vieringen te doen in Heusden. Vooralsnog zal dat iedere twee weken zijn, te beginnen op zaterdag 1 december om 17.00 uur. Bij voldoende belang­stelling zullen de vieringen wekelijks worden gedaan in de Belevings­kerk van Heusden.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose