link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Klokgelui

gepubliceerd: woensdag, 3 oktober 2018
foto: DirkVE
Klokgelui

Sinds 1 juli 2018 zijn er op zaterdag­avond geen reguliere vieringen meer in de parochiekerk van Asten. Toch luiden de klokken nog altijd voluit rond 18.00 uur. Dit klinkt prachtig, maar kan bij sommigen nog tot verwarring leiden. De reden van al dat gebeier aan het begin van de zaterdag­avond is het inluiden van de zondag.

Nog meer gebeier

Hoewel inmiddels ongeveer de helft van de bewoners van het Paters­klooster is verhuisd naar Teteringen zijn er nog voldoende vitale paters in Asten om de dagelijkse Eucharistie­vieringen in de kloosterkapel te vieren. Deze zijn op zaterdag, zondag en eerste vrijdag van de maand om 10.00 uur en op overige doordeweekse dagen om 17.00 uur. Dit laatste is nieuw, want de doordeweekse vieringen zijn onlangs een half uur vervroegd. Houdt u hier rekening mee!

De verandering van tijdstip brengt ook een verandering van klokgelui met zich mee. De klokken van de parochiekerk luiden op donderdag om 16.30 uur voor de H.Mis bij de zusters, en de klok van de paterskapel luidt zo’n 10 minuten voor aanvang van de viering bij de paters, rond 16.50 uur. Op donderdag is dit ongeveer tegelijk met het klokje van de zusters Franciscanessen... maar die combinatie past prima bij klokkendorp Asten!


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose