link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Zo bid je de Rozenkrans

Gratis download voor parochies

gepubliceerd: maandag, 1 oktober 2018
Zo bid je de Rozenkrans

Elk jaar op 7 oktober viert de Rooms-katholieke Kerk de Gedachtenis Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans. Daaromheen is de hele maand oktober uitgegroeid tot Rozenkransmaand. Voor wie er niet vertrouwd mee is, kan de Rozenkrans een hele puzzel lijken. Daarom maakte katholiekleven.nl een infographic, waarop de hele Rozenkrans is afgebeeld met de volledige gebedsteksten.

De Rozenkrans is ontstaan in kloosters, waar elke week alle 150 Psalmen werden gebeden. Voor lekenbroeders of -zusters verving men de Psalmen door het bidden van 150 maal het Onze Vader. In de middeleeuwen werd dit steeds vaker het Weesgegroet.

Leven van Jezus

Geleidelijk aan verbond men dit gebed met de overweging van momenten uit het leven van Jezus. Dit zijn de ‘Geheimen’ van de Rozenkrans. Vijf Blijde Geheimen hebben te maken met de geboorte van Jezus. Vijf Droevige Geheimen gaan over het lijden en sterven van Jezus. Vijf Glorievolle Geheimen staan stil bij de verrijzenis van Jezus. Vijf Geheimen van het Licht hebben te maken met het openbaar leven van Jezus.

Deze twintig geheimen omvatten het hele leven van Jezus. Daarom wordt de rozenkrans ook wel een ‘samenvatting van heel het Evangelie’ genoemd.

Gratis download

‘Zo bid je de rozenkrans’ is een gratis download. Rooms-katholieke parochies mogen de inhoud zonder voorafgaande toestemming vermenigvuldigen en overnemen in hun eigen parochie-uitgaven onder vermelding van het copyright (Copyright 2018: Lidy de Koning – Illustrations / katholiekleven.nl).

Online Rozenkrans

Ook is er op internet een online Rozenkrans van Kinderen bidden voor Kinderen waarmee de gebruiker automatisch de juiste Geheimen en de volgorde van gebeden krijgt voorgeschoteld:


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose