link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Laatste Eucharistieviering St. Jozefkerk

gepubliceerd: woensdag, 26 september 2018

De laatste viering in de St. Jozefkerk te Someren-Heide op zondag 23 september 2018 werd voorgegaan door kapelaan Harold van Overbeek en muzikaal verzorgd door het Jozef-Pauluskoor, vocal group Heart & Soul en Muziek­vereniging Someren-Heide.

Onder begeleiding van de muzikale klanken van de muziek­vereniging werd vervolgens het St. Jozefbeeld overgebracht van de kerk naar de St. Jozefkapel waar het een nieuwe plek krijgt.

Ter afsluiting was iedereen welkom in gemeen­schapshuis De Bunt waar onder het genot van een kopje koffie werd teruggeblikt middels foto’s op het katholieke verleden.

Ruim 57 jaar

Gedurende bijna 82 jaar zijn in Someren-Heide vieringen gehouden: de eerste 24 jaar vanaf de inzegening op 21 december 1936 in de houten noodkerk en vanaf 20 maart 1961, nu ruim 57 jaar, in de huidige karakteristieke St. Jozefkerk.

Vele verenigingen zijn op initiatief en met ondersteuning van de toenmalige pastoor of kapelaan opgezet en zorgen nog steeds voor een levendige dorps­gemeen­schap waar voor eenieder iets te vinden is. Dit alles dankzij de orde van de Priesters van het H. Hart van Jezus die in 1935 in de persoon van pastoor Graat de oprichting van een nieuwe parochie voor Someren-Heide oppakten tot het afscheid van pastoor Somers in 2009.

De katholieke kerk zorgde in Someren-Heide, naast de zorg voor de ziel en zaligheid van de parochianen, voor de verbintenis en saamhorigheid aangezien de bewoners uit diverse windstreken als pioniers kwamen aangewaaid.

(tekst en foto’s van SIRIS / Harrie van Horik en Patrick van den Broek)


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose