link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Gebedsintentie van paus Franciscus

Priesters in hun pastorale zending

gepubliceerd: donderdag, 5 juli 2018

Maandelijks publiceert paus Franciscus een video met een oproep aan alle gelovigen om die maand te bidden voor een speciale gebedsintentie van die maand. Juli 2018 is de intentie ‘Priesters in hun pastorale zending’.

De priester van je parochie staat altijd voor je klaar. Om voor te gaan in de mis, om op bezoek te gaan bij een zieke, om te praten met iemand die niemand heeft om naar hem te luisteren en een heleboel andere dingen. Maar hij is geen superman. Hij is iemand die zich ook, net als iedereen, soms eenzaam voelt. Op die momenten van eenzaamheid kun je veel voor hem betekenen. Luister naar hem, bezoek hem, glimlach naar hem. Hij heeft het nodig.

“De vermoeidheid van de priesters... Weet u hoe vaak ik daaraan denk? Priesters, met hun kwaliteiten en hun gebreken, werken op vele terreinen. Werkzaam als ze zijn op zoveel actiefronten, kunnen ze niet bij de pakken blijven zitten na een teleur­stelling. Op die momenten is het goed dat zij onthouden dat de mensen van hun herders houden, hen nodig hebben en hen vertrouwen.

Laten we samen bidden, zodat priesters die vermoeid zijn en in eenzaamheid hun pastoraal werk verrichten, zich geholpen en getroost voelen door hun vriend­schap met de Heer en met hun broeders en zusters”.

 

Videokanaal

Meer video’s over de gebedsintenties van de Paus


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose