link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Lezing over het processiepark

Woensdag 16 mei - 20.00 uur - De Kluis, Ommel

gepubliceerd: zondag, 6 mei 2018
Lezing over het processiepark

Dorpshistoricus Frans Martens zal woensdag 16 mei geïnteresseerden aan de hand van beelden, documenten en speciale anekdotes, meenemen in die rijke geschiedenis. Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur in De Kluis te Ommel.

De wens van wijlen Wim Loverbosch om het park in het Ommelse hart weer wat van zijn oude grandeur terug te geven, wordt steeds meer werkelijkheid. De opknapbeurt is op zich al een veelomvattend karwei maar de project­groep die de plannen begeleidt, wil het park ook graag een nieuwe toekomst geven, die van een vredespark.

Alle noodzakelijke werkzaamheden, wensen en ideeën worden momenteel uitgewerkt in een formeel plan van aanpak waarmee straks de sponsoren en fondsen benaderd zullen worden. Een comité van aanbeveling is zo goed als geformeerd. Na de zomer wordt over dit alles meer bekend.

Woensdag­avond 16 mei vanaf 20.00 uur neemt Frans zijn toehoorders een uurlang aan de hand om ze door de geschiedenis van het park te leiden. Er is gelegenheid tot vragen stellen. Daarnaast zal Ad Verhoeven, voorzitter van de project­groep, kort ingaan op de actuele stand van zaken. Ook wordt kort stilgestaan bij het provincie-brede project Crossroads, dat mogelijk ook gekoppeld zal worden aan de plannen met het Processiepark. Crossroads is min of meer de schakel tussen toen en nu doordat het de persoonlijke verhalen van mensen over de Tweede Wereld­oorlog voor het nageslacht wil vastleggen. Verhalen die op een of andere wijze ook goed zouden passen in een vredespark

De gratis toegankelijke avond in De Kluis valt midden in de meimaand die zoals elk jaar duizenden pelgrims naar Ommel trekt. Om die reden heeft de project­groep de hele maand ook activiteiten in de kerk van Onze Lieve Vrouw Praesentatie gepland. Zo zal er voor vrijwel alle diensten via grote beeldschermen een speciale video te zien zijn over de plannen met het Processiepark en omgeving. Ook liggen op de banken envelopjes met potloden om van aanwezigen naam en adres te verwerven zodat zij, die dat willen, op de hoogte worden gehouden van de ontwik­ke­lingen rondom het park.

(bron: siris.nl)Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose