link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Jack Swaanen benoemd tot pastoraal werker

gepubliceerd: woensdag, 14 maart 2018

De bisschop van ’s-Hertogen­bosch, mgr. Dr. Gerard de Korte, heeft per 1 april 2018 de heer drs. J.M. Swaanen Med, benoemd tot pastoraal werker ten behoeve van de Franciscus­parochie Asten-Someren voor 0,5 fte.

Met deze benoeming wordt Jack Swaanen toe­gevoegd aan het pastoraal team van de Franciscus­parochie voor alle activiteiten rondom catechese en geloofsverkondiging.

De Franciscus­parochie is heel blij met deze verlichting van de werkdruk en is ook blij dat een bekende binnen de parochie met zijn enthousiasme en levenslust deze taak op zich wil nemen.

Wij wensen Jack alle goeds toe.

De nieuwe pastoraal werker is voor de parochie te bereiken via e-mailadres:

Even voorstellen...

Een pastoraal werker in de Franciscus­parochie! Wie is hij en wat gaat hij doen? De pastoraal werker heet Jack Swaanen en woont in Asten. Ik ben getrouwd , heb drie kinderen en inmiddels elf kleinkinderen. Geboren in 1958 in Hooge Mierde en vier dit jaar dus mijn 60e verjaardag,

In 2010 ben ik begonnen met een studie theologie bij de faculteit Katholieke Theologie aan de Tilburg University en heb deze opleiding vorig jaar met een Master afgesloten. Het is natuurlijk leuk om een diploma te hebben, maar het is nog leuker om er iets mee te doen. De functie van pastoraal werker biedt een uitstekende gelegenheid om daadwerkelijk iets met mijn opleiding te gaan doen.

Als pastoraal werker ga ik me in onze parochie voornamelijk bezighouden met de begeleiding van de Eerste Heilige Communicanten en vormelingen en hun ouders, catechese voor volwassenen: jong en oud, en tussentijdse catechese. Binnen onze parochie is er ook een protestantse geloofs­gemeen­schap en daar willen ik de contacten mee intensiveren. In onze parochie zijn er natuurlijk ook mensen die zich niet betrokken voelen. Ook voor hen zullen er activiteiten worden georga­ni­seerd om te laten ervaren dat samen geloven een meerwaarde geeft aan het dagelijks leven.

Mijn insteek bij bovengenoemde activiteiten: uitgaan van de geloofsbeleving in onze huidige tijd. Geen zware taal, geen verstikkende regels maar een open houding om met elkaar in gesprek te gaan over wat het betekent om in 2018 gelovig te zijn. De activiteiten zullen daarom een laagdrempelig karakter hebben en het zal zeker geen ‘zware kost’ gaan worden.

Graag tot ziens!


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose