link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Doe zoals Hij deed

gepubliceerd: donderdag, 1 februari 2018
Doe zoals Hij deed

Als je iets geeft aan een ander, zet het dan niet in de krant, bazuin het niet rond. Probeer zo te leven dat je linker­hand niet weet wat je rechter­hand doet. Probeer maar, het is best plezierig om te doen.

Als iemand vraagt ’n blokje om te lopen en je hebt geen zin, loop dan twee blokjes om, want juist jij­zelf hebt ook niet graag dat een ander jou iets wei­gert.

Als je gebreken ziet bij een ander, denk er dan aan dat je die zelf ook hebt, mis­schien zelfs meer, mis­schien heeft de ander een splinter in het oog en jij een dikke balk. Haal die er eerst maar uit, dan kun je ook beter de splinter zien in het oog van de ander.

Som­mi­gen zeggen: mijn tand eruit, dan ook die van jou. Ik een blauw oog, dan jij ook een. Maar ik zeg je: ver­geld geen kwaad met kwaad, maar ver­geld kwaad met goed. Dat is veel fijner om te doen. Steek jij wel eens een lamp aan om die daarna onder de tafel te zetten? Nou dan ….

Laat de anderen maar zien waar je goed in bent, dan wordt de wereld een beetje lichter en het is fijn om te doen.

Maak je niet alleen zorgen om geld, steeds meer geld. Er zijn andere dingen die be­lang­rijk zijn: zorg dat je gelukkig bent en anderen in je geluk laat delen. Dan hoor je thuis bij Hem.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose