link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Amazing home

gepubliceerd: donderdag, 25 januari 2018

In de afgelopen jaren hebben we vanuit Lierop via Piet van Asten regelmatig gelden overgemaakt naar het opvanghuis “Amazing Home” in Uganda.

Onlangs nog is een gedeelte van de Kerstcollecte groot € 784,- en de opbrengst van het Driekoningenzingen groot € 766,- hiervoor bestemd. Tevens hebben wij Amazing Home aangedragen als doel voor de komende Vastenaktie. We zijn daarom blij het volgende bericht van “Amazing Home” aan u door te kunnen geven.

Jan Zwirs

Dankjewel Lierop voor de hulp aan Amazing Home

De afgelopen zes jaar hebben we verschillende keren steun vanuit Lierop mogen ontvangen. Bijna al het geld is gebruikt voor het regelen van goed onderwijs voor minder bedeelde kinderen.

Hieronder volgen enkele verhalen van kinderen die in de loop der jaren door Lierop geholpen zijn.

Kenneth Muhwezi

Mijn naam is Kenneth, ik ben 27 jaar oud. Allereerst wil ik u hartelijk danken voor de hulp die ik vanuit Lierop heb mogen ontvangen. Ik ben geboren in een gezin van zes en ben de op een na jongste. Toen ik twee jaar was, stierven mijn beide ouders. Het leek alsof de wereld voor ons instortte. We werden verdeeld onder onze familie­leden en ik werd toevertrouwd aan mijn grootmoeder. Ze deed haar uiterste best, maar het leven was moeilijk.

Op de basis­school ging ik in de ochtend eerst altijd werken om wat centjes te verdienen. De middelbare school was 12 km lopen op blote voeten. Ik werd wel eens weggestuurd van school, omdat ik het schoolgeld niet kon betalen. Toen ik in de vierde klas weer eens thuis zat vanwege geldgebrek, is de leider van Amazing Home mijn schoolgeld gaan betalen voor de resterende drie jaar. Ik voelde me herboren. Het was alsof Jezus zelf mij geholpen had. Na de middelbare school kreeg ik ook steun voor de universiteit (Makerere Universiteit in Kampala), waar ik nu mijn universitaire Bachelor opleiding in administratie met succes heb voltooid.

Ik ben erg dankbaarvoor de ondersteuning die ik heb mogen ontvangen in de afgelopen jaren en hoop in de toekomst in mijn eigen onderhoud te kunnen voorzien en anderen te helpen.

Precious

Dankzij de steun uit Lierop kan ik mijn opleiding voortzetten. Nadat ik in 2014 de basis­school had doorlopen, verloor mijn alleenstaande moeder haar baan. Aan het begin van 2017, toen ik in de derde klas van de middelbare school zat, ben ik van school gegaan omdat zij mijn schoolgeld niet meer kon betalen. Voor het laatste trimester kreeg ik steun uit Lierop en het lukte me toch nog om voldoende punten te halen om over te kunnen gaan naar de vierde klas. Dit jaar doe ik mijn vierdejaars examens.

Martha

Toen Martha drie jaar geleden zwanger werd, ging ze van school af. Haar arme ouders konden haar en de baby nauwelijks onderhouden. Met hulp uit Lierop gaat Martha weer naar school en volgt een vak­opleiding in kleermaken, zodat ze straks voor zichzelf en haar kindje kan zorgen..

Hope

Hope stopte net als Martha met school in de tweede klas van de middelbare school, toen haar ouders het schoolgeld niet meer konden betalen. Dankzij hulp uit Lierop is ze nu naar een vak­school gegaan waar ze ook leert om kleren te maken. Straks willen we voor deze jonge vrouwen een naaimachine kopen en hen vaardigheden bijbrengen om zaken te kunnen doen, zodat ze in de toekomst geld kunnen verdienen en op hun beurt andere meisjes kunnen opleiden.

Duurzaamheid

Wij van Amazing Home geloven dat goed onderwijs de beste manier is om de jeugd een mooie toekomst te bieden. Deze strategie vereist wel ondersteuning over meerdere jaren, maar de uiteindelijke voordelen zijn groot. Daarom moedigen we ook de mensen in onze plaatselijke kerk aan om ons opvanghuis te ondersteunen. We zijn ervan overtuigd dat de betrokkenheid van de lokale bevolking de beste manier is om de problemen in onze gemeen­schap op te lossen.

Plannen voor 2018

De meeste kinderen die niet meer naar school gaan doen dat vanwege de armoede thuis. Daarom hebben we in onze kerk een vrouwen­groep opgericht. Zij organiseren bijeenkomsten over zakelijke en persoonlijke ontwik­ke­ling. Daarnaast zijn we van plan in 2018 te beginnen met een klein roterend fonds waar vrouwen geld kunnen lenen tegen een minimale rente om een aantal kleine bedrijfjes te starten, om van de inkomsten daarvan hun kinderen naar school te kunnen laten gaan.Wij geloven dat we op deze manier goed bezig zijn te werken aan onze toekomst.

Nogmaals hartelijk dank en wij wensen u allemaal een geweldig 2018!

Amazing Home


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose