link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Afscheid Sjef Seuntiens als organist

gepubliceerd: donderdag, 4 januari 2018

Op 31 de­cem­ber 2017 nam organist Sjef Seun­tiens afscheid als organist van het Maria­koor. Bij die gelegen­heid sprak pastoor Pieter Scheepers hem toe:

Sjef, bedankt!

Na bijna 52 jaar stopt ‘onze organist’ Sjef Seun­tiens vandaag als vaste bege­lei­der van ons Maria­koor en als kerkorganist in het alge­meen. Na vele jaren trouwe inzet vindt Sjef het nu tijd wor­den om te genieten van een welver­diende oude dag.

Beste Sjef, 52 jaar! Hoe komt het toch dat het zo snel is gegaan? Dat je als het ware zon­der er erg in te hebben al zo lang achter het orgel zit? Zit hem dat in je nooit aflatende zorg voor de vie­rin­gen? Je bent er immers altijd en het lijkt zo gewoon maar is dat eigen­lijk wel zo? Of zit het hem in je enorme be­schei­den­heid? Hoogmoed is iets waar jij niet van weet, je blijft be­schei­den en past je aan waar nodig. En dat na zoveel jaar!

Een organist in hart en nieren. Een muzikale en gou­den mens. Een bege­lei­der van hoog niveau. Eentje die weet waar hij voor staat en die taak met grote inzet vervult. Een organist waar we in Asten trots op mogen zijn... trots vanwege je muzikali­teit, vanwege je be­trok­ken­heid maar vooral vanwege de wijze waarop je al die jaren bij ons bent.

Be­gon­nen in 1966 in het houten nood­ge­bouw aan de Dahlia­straat en later in de nieuw gebouwde Jozef­kerk. Tot 1990 want toen maakte je voor zes jaar de overstap naar Liessel. Asten bleef toch trekken dus kwam je in 1996 naar de Maria Pre­sen­ta­tie­kerk. Tot vandaag.

Maar liefst 52 jaar trouw aan de kerk­mu­ziek. Weinig mensen kunnen je dat nazeggen. Je werk als organist in onze pa­ro­chie, Sjef, is dus van grote waarde geweest. Door jouw inzet breng je mensen naar de plaats waar Christus op hen wacht. Het orgelspel is daarom een groot goed, want door het contact met Christus krijgt het leven van ieder mens nieuwe glans en wordt het de moeite waard.

Beste Sjef, namens onze pa­ro­chie­ge­meen­schap: heel, heel harte­lijk dank voor al je inzet voor onze li­tur­gie. Mogen de mensen nog lang zeggen: In die Kerk van God te Asten, is altijd wat bij­zon­ders. Jouw orgelspel in het verle­den heeft daar zeker aan bij­ge­dragen.

Nogmaals dank. Veel zegen voor jou per­soon­lijk in het nieuwe jaar. Blijf gezond en blijf nog lang zoals je bent! Dank je wel!

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.

Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose