link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Afscheid Sjef Seuntiens als organist

gepubliceerd: donderdag, 4 januari 2018

Op 31 december 2017 nam organist Sjef Seuntiens afscheid als organist van het Mariakoor. Bij die gelegenheid sprak pastoor Pieter Scheepers hem toe:

Sjef, bedankt!

Na bijna 52 jaar stopt ‘onze organist’ Sjef Seuntiens vandaag als vaste begeleider van ons Mariakoor en als kerkorganist in het algemeen. Na vele jaren trouwe inzet vindt Sjef het nu tijd worden om te genieten van een welverdiende oude dag.

Beste Sjef, 52 jaar! Hoe komt het toch dat het zo snel is gegaan? Dat je als het ware zonder er erg in te hebben al zo lang achter het orgel zit? Zit hem dat in je nooit aflatende zorg voor de vieringen? Je bent er immers altijd en het lijkt zo gewoon maar is dat eigenlijk wel zo? Of zit het hem in je enorme bescheidenheid? Hoogmoed is iets waar jij niet van weet, je blijft bescheiden en past je aan waar nodig. En dat na zoveel jaar!

Een organist in hart en nieren. Een muzikale en gouden mens. Een begeleider van hoog niveau. Eentje die weet waar hij voor staat en die taak met grote inzet vervult. Een organist waar we in Asten trots op mogen zijn... trots vanwege je muzikaliteit, vanwege je betrokkenheid maar vooral vanwege de wijze waarop je al die jaren bij ons bent.

Begonnen in 1966 in het houten noodgebouw aan de Dahliastraat en later in de nieuw gebouwde Jozefkerk. Tot 1990 want toen maakte je voor zes jaar de overstap naar Liessel. Asten bleef toch trekken dus kwam je in 1996 naar de Maria Presentatiekerk. Tot vandaag.

Maar liefst 52 jaar trouw aan de kerkmuziek. Weinig mensen kunnen je dat nazeggen. Je werk als organist in onze parochie, Sjef, is dus van grote waarde geweest. Door jouw inzet breng je mensen naar de plaats waar Christus op hen wacht. Het orgelspel is daarom een groot goed, want door het contact met Christus krijgt het leven van ieder mens nieuwe glans en wordt het de moeite waard.

Beste Sjef, namens onze parochie­gemeen­schap: heel, heel hartelijk dank voor al je inzet voor onze liturgie. Mogen de mensen nog lang zeggen: In die Kerk van God te Asten, is altijd wat bijzonders. Jouw orgelspel in het verleden heeft daar zeker aan bijgedragen.

Nogmaals dank. Veel zegen voor jou persoonlijk in het nieuwe jaar. Blijf gezond en blijf nog lang zoals je bent! Dank je wel!

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.

Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose