link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Toekomstplannen Someren-Heide en St. Jozefkerk

gepubliceerd: dinsdag, 12 december 2017
foto: Google Streetview
Toekomstplannen Someren-Heide en St. Jozefkerk

Door het vertrek van pater Xavier naar India zal de pastorale bezetting binnen de Franciscus­parochie in 2018 anders worden ingevuld. Dit betekent dat vanaf 1 januari de vieringen in Someren-Heide voorgegaan worden door kapelaan Harold van Overbeek.

Het aantal vieringen blijft daarbij gelijk aan dit jaar: om de twee weken vindt er op zondag­ochtend om 11.00 uur een viering plaats. Het is daarbij mogelijk dat er enkele vieringen ver­plaatst moeten worden vanwege de meimaand en andere hoogtijdagen. Uiteraard wordt dit vooraf duidelijk gecommuniceerd.

De komende periode wordt onderzocht wat er met de St. Jozefkerk gaat gebeuren. In goed overleg hebben het kerk­bestuur en de locatieraad ingezet op sluiting van het gebouw gelet op de slechte bouwkundige staat en het sterk teruggelopen aantal kerk­gangers. Er is nog geen sprake van een voorgenomen sluitingsdatum, eerst moet onderzocht worden wat de toekomst van het gebouw zelf zal zijn. Totdat hierover meer duidelijk is zullen er vieringen blijven plaatsvinden.

Het pastoraal team zal in ieder geval ook in de toekomst zorgdragen voor pastorale zorg in Someren-Heide. Ook blijft het dorp een locatie binnen de Franciscus­parochie en is er dus alle ruimte voor parochianen en vrijwilligers om samen te bouwen aan hun geloofs­gemeen­schap. De werk­groepen voor de Eerste Communie en het Vormsel zullen daarbij samen gaan werken met Someren, deze vieringen vinden vanaf nu dan ook plaats in de Lambertus­kerk.

Wanneer meer bekend is over de toekomst van de St. Jozefkerk dan wordt u hierover uiteraard geïnformeerd via het pastoraal team, de locatieraad en de website van de Franciscus­parochie.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose