link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Proper Koper

gepubliceerd: donderdag, 16 november 2017

In het kader van Proper Koper zijn we al sinds 2013 bezig om al het koperwerk dat in onze Koepelkerk staat en hangt, te poetsen (en dan niet met Brasso zoals vroeger). Daarna behandelen we het zodanig dat het nooit meer gepoetst hoeft te worden, hooguit afgestoft. We doen dit met een groep van negen vrijwilligers, met elk een eigen specialiteit. Het werk vergt veel geduld en precisie.

De werkzaamheden bestaan uit het uit elkaar halen van het koperstuk, dan gaat het in een ultrasoon bad voor de reiniging, het wordt gepolijst, ontvet, gespoten en weer in elkaar gezet. Er zijn ook ornamenten die ingekleurd moeten worden. Een goed voorbeeld daarvan is de Tabelnakeldeur. Deze heeft scharnieren en allerlei versiersels en is helemaal gedemonteerd, gepoetst, handmatig ingekleurd en weer in elkaar gezet.

Het koper proper maken is echt monnikenwerk maar het geeft veel voldoening als alles klaar is. Op het altaar hebben we bijna al het koperwerk klaar. Hierbij foto’s van de ongepoetste en gepoetste koperen Tabelnakeldeur.

Namens de Koperpoetsploeg,

Ton van Schalen


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.

Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose