link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Proper Koper

gepubliceerd: donderdag, 16 november 2017

In het kader van Proper Koper zijn we al sinds 2013 bezig om al het koper­werk dat in onze Koepel­kerk staat en hangt, te poetsen (en dan niet met Brasso zoals vroe­ger). Daarna behan­de­len we het zodanig dat het nooit meer gepoetst hoeft te wor­den, hooguit afgestoft. We doen dit met een groep van negen vrij­wil­li­gers, met elk een eigen speciali­teit. Het werk vergt veel geduld en precisie.

De werk­zaam­he­den bestaan uit het uit elkaar halen van het koper­stuk, dan gaat het in een ultrasoon bad voor de reini­ging, het wordt gepo­lijst, ontvet, gespoten en weer in elkaar gezet. Er zijn ook orna­menten die ingekleurd moeten wor­den. Een goed voor­beeld daar­van is de Tabelnakeldeur. Deze heeft scharnieren en allerlei versiersels en is helemaal gedemon­teerd, gepoetst, hand­ma­tig ingekleurd en weer in elkaar gezet.

Het koper proper maken is echt monniken­werk maar het geeft veel voldoe­ning als alles klaar is. Op het altaar hebben we bijna al het koper­werk klaar. Hierbij foto’s van de ongepoetste en gepoetste koperen Tabelnakeldeur.

Namens de Koperpoetsploeg,

Ton van Schalen


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.

Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose