link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Uitnodiging Vormsel 2018

gepubliceerd: donderdag, 12 oktober 2017
Uitnodiging Vormsel 2018

Vormsel: De volgende stap

Je Eerste Communie is al een hele tijd geleden. Je zat waar­schijn­lijk in groep 4. Nu je in groep 8 zit kijk je weer anders de wereld in. Misschien ook eens een goed moment om terug te kijken naar bijvoorbeeld je Eerste Communie. Waarom deed je dat en wat wil je er verder mee?

Wat je kunt doen

Je voorbereiden op het Vormsel. Wat is dat? Zul je denken.

Toen je nog klein was lieten je ouders je dopen. Je wist toen zelf nog nergens van. Zo hebben je ouders ook voor jou de keuze gemaakt om met de Eerste Communie mee te doen. Nu ben je ouder en kun je zelf meedenken (beslissen) of je gevormd wilt gaan worden. Of je verder wilt op de weg die een hele grote groep mensen op deze wereld gaat. Een weg samen met God. Mensen die rekenen op de steun en de kracht van Gods Geest.

“Dat kan toch ook zonder dat ik gevormd wordt?”, denk je misschien. Misschien wel. Maar met hulp van God en de steun van mensen, die hetzelfde hopen als jij, gaat dat veel beter. Die groep mensen vormen samen de Kerk. Daar sta je niet alleen, want de kerk is een gemeen­schap van mensen die allemaal in Jezus Christus geloven en willen leven vanuit zijn Geest.

Als je ervoor kiest om gevormd te worden, dan kies je zelf voor God en al die mensen die bij de kerk horen. Wanneer jij “ja” zegt op de uitnodiging om gevormd te worden, kiest God ook heel bijzonder voor jou!

Als je het Vormsel ontvangt, wil God jou helpen iemand te worden die stevig in zijn schoenen staat. Met de kracht van de HEILIGE GEEST, die je in het Vormsel ontvangt, moet dat zeker lukken.

Waarom zou je meedoen?

Wij vonden het best moeilijk om deze vraag te beantwoorden, maar we kunnen wel vertellen waarom we zelf meededen. Wij vinden het belangrijk om bij het geloof te horen en daarom het vormsel te doen en de voor­bereidingen waren gezellig.

Groetjes, oud-vormelingen.

Info vormselwerk­groep

Heeft dit je nieuwsgierig gemaakt? En wil je meedoen? Meld je dan aan via het opgave­formulier. Je mag dat inleveren in de brievenbus van de pastorie (het grote witte huis naast de kerk) aan de Kerkstraat 2. Inschrijven kan tot 1 december a.s. Je krijgt dan van ons een uitnodiging voor de eerste bijeenkomst.

De voor­bereidingsdata zijn op maandag 15 januari; maandag 19 februari en maandag 19 maart. Telkens van 18.30 – 20.00 uur in het parochie­centrum te Asten, Kerkstraat 4.

Op zaterdag 7 april zijn we van 10.00 – 16.00 uur in Den Bosch voor de Power of fire.

Het Vormsel wordt toegediend op zaterdag 5 mei om 18.30 uur door Mgr. Mutsaerts, de hulpbisschop van Den Bosch in de Astense kerk.

Veel groeten en hopelijk tot ziens.

Namens de werk­groep Vormsel,
pastoor Pieter Scheepers


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose