link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Uitvaart

Uitvaart

Afscheid nemen van een dierbare is niet gemakkelijk en in onze parochie doen we dat graag met zorg en aandacht, op een persoonlijke manier en in het geloof dat God trouw blijft over de grenzen van de dood heen. Het pastoraal team is graag bereid om samen met de nabestaanden de uitvaart te verzorgen in een van de parochiekerken of in de aula van een crematorium.

Uitvaartdienst

De uitvaartdienst is een viering die zich richt op de overledene. Voor de laatste maal staat deze dierbare in ons midden om daarna definitief afscheid van hem / haar te kunnen nemen. Voor christenen is de uitvaart het moment om het geloof in een leven door de dood heen in woord en gebed te verkondigen, om te getuigen dat God ons voor een eeuwig leven heeft bestemd. In de uitvaartdienst is plaats en ruimte voor deelname van familie en vrienden. De voorganger zal dit met de nabestaanden bespreken.

Avondwake

Een avondwake biedt de nabestaanden de mogelijkheid om zich op de voor­avond van de kerkelijke uitvaart (in kerk of crematorium) samen met de plaatselijke geloofs-gemeen­schap voor te bereiden op het laatste afscheid. Avondwake en kerkelijke uitvaart horen bij elkaar. Een avondwake is mogelijk op elke dag van de week, behalve in het weekeinde, omdat die gemeen­schap dan al samenkomt. Eventueel vindt een korte herdenking plaats tijdens de zondags­viering. Een avondwake wordt in principe verzorgd door parochianen. Ze nemen contact op met de nabestaanden en bereiden samen met hen de avondwake voor.

Folder

In onze Parochie Heilige Franciscus is een folder beschikbaar met meer informatie over de uitvaart en de procedure in en om de kerk.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose